HU/EN
2017. március 9.

Hiába indította el hétköznap esti tavaszi műsorstruktúráját a TV2, az esték továbbra is az RTL Klub sikereiről szóltak. A műsorok heti nézettségi Top 20-as listájának első 18 helyén kizárólag RTL-es műsorok szerepelnek. A csatorna saját gyártású sorozata, A mi kis falunk továbbra is szenzációs nézettségi eredményeket ért el. A hétvégi időeltolásos visszanézések adatait is figyelembe véve a kiemelt célcsoporton kereken 30%-os közönségarányt ért el, míg a teljes lakosságból közel 985 ezren nézték meg vasárnap estig. A képzeletbeli dobogóra A mi kis falunk mögé a Barátok közt csütörtöki és hétfői epizódjai fértek még fel, míg a 4. helyet a hét legnézettebb filmje, a vasárnap este vetített Lecsó című animáció szerezte meg. Az 5. és 11. hely között kizárólag a héten vetített további Barátok közt, valamint Éjjel-nappal Budapest adásokat találhatunk. A hét legnézettebb (keddi) Fókusz adása előzi meg a vasárnap esti Ételművész és a szombati Oroszlánkirály című filmeket. A hét legnézettebb hírműsora a kedd esti RTL Híradó lett, de a hétfői Dr. Csont is kiemelkedő eredményt ért el. A TV2 legnézettebb műsora a 19. helyig tudott felkapaszkodni, a szerda esti Vigyázat gyerekkel vagyok! első adása egy félig megnyert idősávval tudott bemutatkozni. Az adás első felét a Barátok közt túlszárnyalta, azonban a cukiság faktor elegendő muníciót jelentett a Szulejmán minimális különbségű megelőzéséhez. 

A koraesti hírsávban a hatalmas elánnal beharangozott Tények megújulás némileg szorosabbá tudta tenni a korábban teljesen egyoldalú versenyt. Ám a néhány estén tapasztalt élesebb verseny ellenére hétből hat estén az RTL Híradó diadalmaskodott. A főműsoridők első felében továbbra is tarolt a Fókusz – Éjjel-nappal Budapest – Barátok közt műsorokkal az RTL. A főműsoridők második felében hétfőn a Dr. Csonttal és a Gyilkos elmékkel, kedden a Keresem a családommal és a XXI. századdal, csütörtökön A mi kis falunkkal és a Cobra 11-el, míg pénteken a Gyertek át! tavaszi évadnyitó adásával és a Playback párbajjal nyert az RTL. Szerdán a Szulejmán minimális különbséggel elmaradt ugyan a TV2 egyik nagy tavaszi durranásától, azonban a Házon kívül sávjában már ismét az RTL-en tévézett a kiemelt célcsoport relatív többsége.

Szombaton a Fókusz plusz és az Oroszlánkirály című animációs film, majd vasárnap a Lecsó és Az ételművész nyerte meg az estét az RTL számára.

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.