HU/EN
2017. január 25.

A koraesti hírsávban tarolt az RTL Klub Híradója, majd a hétköznapi esték első felében megállíthatatlan maradt a Fókusz, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt.

A főműsoridők második felét hétfőn a Dr. Csont és a Glades című sorozatok, kedden a Castle és a XXI. század, szerdán a Szulejmán és a Házon kívül, majd csütörtökön a hét legnézettebb heti sorozata, a Válótársak és a CSI nyerte meg az RTL Klubnak. Pénteken ebben a késői sávban a Halálos fegyver és a Gyilkos elmék című sorozatok ugyan elmaradtak a TV2 filmje mögött, de ezt az estét is az RTL Klub nyerte meg.

Szombaton este a Fókusz plusz sikeresen vezette fel a főműsoridőt, majd a 101 kiskutya és az XXX című filmekkel aratott sikert a csatorna. A vasárnapot az Exférj újratöltve című mozi nyerte meg az RTL-nek.  

A hét legnézettebb műsora egyébként a vasárnap esti RTL Híradó lett, megelőzve a szerdai és a pénteki Barátok közt adásokat, valamint a hét legnézettebb filmjét, a szombat este sugárzott Exférj újratöltve című vígjátékot. A heti nézettségi toplista további előkelő helyein is csupa RTL-es műsort találhatunk, például az Éjjel-nappal Budapest epizódjait, további Barátok közt részeket, a Válótársakat, a szerdai Fókuszt és a szombat esti 101 kiskutyát. A konkurencia legnézettebb műsora a vasárnap esti Tények volt, ami a 17. helyet szerezte meg.

A heti átlagos, főműsoridős közönségarányok tekintetében az RTL Klub 16,5%-ra erősödött, miközben a TV2 9,9%-ra gyengült.  

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.