HU/EN
2016. május 31.
RTL

A nyáriasra fordult időjárás miatt jelentősen szelídültek a hétvégi műsorok nézettségei, így a heti nézettségi toplista első három helyére a hétköznapokon vetített Barátok közt adások kerültek, megelőzve két Éjjel-nappal Budapest epizódot. A legnézettebb hétvégi műsor, az RTL Klub Farm című reality-jének vasárnap esti finálé adása a 7. helyet szerezte meg. Megelőzte az előző heteken oly sikeres TV2-őn sugárzott Nagy duettet, vagyis a konkurencia nagy tavaszi showműsorának ezúttal meg kellett elégednie a toplista 8. helyével.

A koraesti hírsávban az RTL Híradója hétből hat alkalommal megelőzte a TV2 Tényeket, a konkurens hírműsor egyedül a nyáriasan alacsony nézettséggel jellemezhető szombaton tudott minimális különbséggel diadalmaskodni.

Hétköznapokon a főműsoridő első háromnegyedében megállíthatatlan maradt a Farm, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt. A főműsoridőt lezáró sorozatok közül ezúttal a hétfői Dr. Csont lett a hét legnézettebb heti sorozata, de (nézettségi sorrendben) a szerdai Szulejmán, a keddi Castle, a pénteki Showder Klub és a csütörtöki Miami helyszínelők is megnyerte saját sávját.

Szombaton a TV2 gyakorlatilag feladta az estét: az RTL Klub Farmjával, valamint az M4 Sport által közvetített BL döntővel szemben sem maradt versenyben filmjeivel. A koraesti Fókusz plusz, majd a Farm tarolni tudott, így a későbbi időszakban a foci BL döntő hiába előzte meg az RTL filmjét, az estét gond nélkül nyerte meg a kereskedelmi csatorna.

Vasárnap a Cobra 11 nem bírt a Nagy duett elejével, majd a Farm fináléja fej-fej mellett haladt az énekes showműsorral, végül közös idősávjukban teljesen megegyező közönségarányt értek el. A főműsoridő végén az RTL Szállító 2. című mozija megelőzte ugyan a TV2-őn vetített Die Hard 5-öt, ennek ellenére a TV2 minimális különbséggel meg tudta nyerni ezt az egyetlen estét a héten.

A 22. héttől jelentősen átalakul az RTL Klub műsorstruktúrája: közvetlenül a koraesti Híradó elé kerül a Story Extra magazinműsor, míg a Fókusz visszakerül korábbi helyére, a főműsoridő kezdetére. A Farm befejeztével az Éjjel-nappal Budapest 19:25-kor, a Barátok közt 20:45-kor, a heti sorozatok pedig 21:25-kor kezdődnek majd. A pénteki Showder Klubot film váltja fel. Fokozatosan nyári üzemmódra váltva szombaton az 1 perc és nyersz!, vasárnap pedig a Cobra 11 évadzáró epizódja után filmekkel jelentkezik majd az RTL Klub.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.