HU/EN
2017. március 28.

A szombat estét megnyerte a focival az M4, de a többi estén az RTL Klub halmozta a sikereket. Így az idei év eddig eltelt 85 estéjéből 80 alkalommal kizárólag az RTL Klub rúgott labdába, míg a TV2 és SuperTV2 2-2, a közszolgálati M4 pedig egy estén örvendhetett diadalnak.  

Az idei év eddigi legnagyobb sikere az RTL Klub saját gyártású sorozata, A mi kis falunk. A műsor a kezdetektől a nézettségi toplista első helyein volt megtalálható, végül a 8 adás átlagában egészen döbbenetes, 31,3%-os közönségarányt könyvelhetett el a kiemelt célcsoporton, míg a teljes lakosságból közel 987 ezren nézték meg hétről hétre (7 napos konszolidált adatok alapján). A csütörtök este sugárzott, évadzáró adás még ennél is magasabb, 36,3%-os közönségarányt ért el, a teljes lakosságból pedig 994 ezernél is több nézőt ültetett az RTL Klub képernyője elé (a vasárnap estig mért időeltolásos adatokkal együtt). A heti nézettségi toplista második helyén a Portugália – Magyarország VB selejtező focimeccs található, majd az RTL Klub további saját gyártású műsorai sorakoznak az előkelő helyeken: a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest héten vetített epizódjai közé a kedd esti, szintén évadzáró adásával jelentkező Keresem a családom, valamint a hét legnézettebb filmje, a vasárnapi Karib-tenger kalózai 4. iratkozott fel. Szintén kiemelkedő nézettséggel búcsúzott a péntek esti Gyertek át!, de a toplistára még a hétfői Fókusz, a szerdai Szulejmán és a hétfői Dr. Csont is felfért.    

Hétfőtől péntekig valamennyi főműsoridőben elsöprő fölényben volt az RTL Klub a TV2-vel szemben, a Fókusz, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt estéről estére hatalmas fölényben volt idősávjában, majd a főműsoridő második felének sorozatai és saját gyártású műsorai is letarolták idősávjaikat.

A szombat esti nézettségeket alapvetően befolyásolta a közszolgálati csatorna által közvetített focimeccs, vasárnap azonban a hét legnézettebb filmjének (Karib-tenger kalózai 4.) az RTL Klub nyert meg egy újabb estét.

A 13. héttől jelentősen átalakul az RTL Klub hétköznap esti műsorstruktúrája: a 19 órás idősávban útjára indul a Konyhafőnök VIP, a jól megszokott gasztro-reality ezúttal celebekkel jelentkezik majd. A műsor miatt az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt az utóbbi hónapokban megszokotthoz képest körülbelül egy órával később kezdődnek. A Barátok közt utáni idősávban pedig kedden premier részekkel tér vissza a Castle, csütörtökön folytatódik a Halálos fegyver című sorozat, míg pénteken a Showder Klub 2017 tavaszi évadának epizódjait láthatja majd a nagyérdemű. A sorozatfüggők sem maradnak kedvenceik nélkül: a Dr. Csont hétfőn, a Szulejmán pedig szerdán este továbbra is képernyőn marad.   

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló  célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.