HU/EN
2017. április 12.

A koraesti hírsávban tarolt az RTL Híradó, valamennyi estén jelentős fölényben volt a TV2 Tényekkel szemben: a heti átlagos közönségarányok tekintetében az RTL műsora 20,2%-os, míg a Tények 14,8%-os közönségaránnyal futott a kiemelt célcsoporton. A teljes lakosságnál is egyértelmű volt az RTL Híradó előnye: estéről estére átlagosan 762 ezernél is többen nézték a műsort, miközben a Tényeket 619 ezernél is kevesebben. 

Az RTL Klub fölénye a hétköznap estéken volt a legerősebb: a főműsoridők elején A Konyhafőnök VIP az első heti 22,5%-ról a második héten 24,5%-ra növelte közönségarányát. A későbbi idősávokban valamennyi estén hibátlan maradt az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt, majd a főműsoridőt lezáró sorozatok, és a késő esti Híradó is.

Szombaton este már jóval élesebb volt a nézettségi verseny, ennek ellenére ez az este is az RTL sikerét hozta: a Fókusz plusz, majd a Delfines kaland 2. című film elegendőnek bizonyult az újabb este megnyeréséhez.

Vasárnap este a Cobra 11 és a Nemzet aranya című film nem bírt a TV2 tavaszi nagy durranásával, a Nagy duettel, ennek ellenére a Nemzet aranya a hét legnézettebb filmje lett.

A műsorok heti nézettségi top 20-as listáján egyetlen TV2-es programként a Nagy duett szerepel, igaz az az első helyen. A showműsor előző heti 26.8%-os közönségarányából valamelyest veszítve 25.2%-on teljesített ezúttal. A toplista további előkelő helyein kizárólag RTL Klubos műsorok találhatók: érdekesség, hogy a 2. és 15. hely között kizárólag A Konyhafőnök VIP, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt héten futott epizódjait találjuk. Őket követi a Nemzet aranya, a Fókusz plusz és az RTL Híradó vasárnapi adása. A hét legnézettebb heti sorozata a szerdai Szulejmán lett, minimális különbséggel megelőzve a hétfői Dr. Csontot.

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.