HU/EN
2016. március 8.
RTL

A kereskedelmi célcsoport legnézettebb műsorai kizárólag az RTL Klubon futottak a héten, a dobogós helyeket a Barátok közt adások bérelték ki maguknak. Az RTL saját gyártású sorozatát ezen a héten megközelíteni is csak az Éjjel-nappal Budapest tudta, a nézettségi toplista első kilenc helyén csak a két sorozat adásait találjuk. A 10. helyet a hét legnézettebb filmje, a szintén RTL-en vetített szombat esti Oscar szerezte meg. A hét legnézettebb heti sorozatait is az RTL-en láthatták a nézők, a hétfői Dr. Csont, a keddi Mentalista és a szerdai Szulejmán közel azonos nézettségeket ért el, de jól teljesített a csütörtöki Castle is. 

A koraesti hírsávban az RTL Klub Híradója a hétfő esti adás kivételével minden estén megelőzte a TV2 Tényeket. A főműsoridők kezdetén a Fókusz is rendre megnyerte idősávját, majd az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt a nézettségi toplista éléig száguldott. A főműsoridők második felében hétfőn a Dr. Csont és a Glades című sorozatok, kedden a Mentalista és a XXI. század, szerdán a Szulejmán és a Házon kívül, csütörtökön a Castle és a Volt egyszer két Németország, míg pénteken az Alkonyat sorozat Hajnalhasadás című epizódja is megelőzte a TV2-őt idősávjában.

Szombaton a Fókusz plusz sikere után az Oscar című vígjáték a hét top filmje lett, majd a Feláldozhatók is megelőzte a konkurenciát – hiába vetette be a Titanic című filmet a TV2. Vasárnap a korábbi estékhez képest jóval szorosabb versenyben, de a Titánok harca és a Támadás a Fehér Ház ellen című filmekkel meg tudta nyerni az estét az RTL Klub.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.