HU/EN
2017. február 15.

A teljes lakosságból 943 ezernél is többen nézték meg hétfő estig, ezzel természetesen megőrizte első helyét a műsorok toplistáján. A Mi kis falunk nézettségi sikereit a héten csupán a Barátok közt tudta megközelíteni. A sorozat hétfői és szerdai epizódjai fértek még fel a heti toplista dobogójára, de a többi adása is az élmezőnyben található. A hét legnézettebb filmje a vasárnap esti Anyád napja című vígjáték lett, míg a heti sorozatok közül a Mi kis falunkon kívül a hétfői Dr. Csont és a szerdai Szulejmán is kiemelkedő eredményeket ért el. A hét legnézettebb hírműsora a vasárnap esti RTL Híradó volt, míg a Fókusz adások közül a keddi és a hétfői érte el a legszebb eredményeket a héten.  

A koraesti hírsávban tarolt az RTL Híradó a héten, a szombati viszonylag szorosabb eredményt leszámítva minden estén jelentős fölényben volt a TV2 Tényekkel szemben. A főműsoridők elején a Fókusz is minden estén megnyerte saját sávját, majd az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt az RTL fölényes sikereinek számát gyarapította. A Barátok közt utáni idősávban hétfőn a Dr. Csont és a Gyilkos elmék, kedden a Castle és a XXI. század, szerdán a Szulejmán és a Házon kívül, csütörtökön a Mi kis falunk, pénteken pedig a Halálos fegyver és a Gyilkos elmék is megelőzték a TV2-őt.

Ezúttal a hétvégi filmes esték is az RTL sikereit hozták. Szombaton a Vihar magja és a USS Indianapolis – A bátrak háborúja, majd vasárnap az Apafej és az Anyád napja című filmekkel nyerte meg az estéket az RTL Klub.    

A 7. héten egyetlen jelentősebb változás lesz az RTL Klub műsorstruktúrájában: kedden este a Castle című sorozat helyett visszatér a képernyőre a Keresem a családom Liluval.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.