HU/EN
2017. március 24.

Vége felé közeledik A mi kis falunk első évada. A 11. héten az utolsóelőtti rész került képernyőre, amivel ezúttal is megőrizte első helyét a sorozat a heti nézettségi toplistán: a hétvégi időeltolásos visszanézések adatait is figyelembe véve 27,1%-os közönségarányt ért el, míg a teljes lakosságból közel 865 ezren nézték meg a csütörtök esti epizódot vasárnap estig. A toplista élmezőnyében találhatóak a Barátok közt héten vetített epizódjai, az Éjjel-nappal Budapest csütörtöki és hétfői adásai, a hét legnézettebb filmje, a vasárnap esti Karib-tenger kalózai 3. és a szintén vasárnap sugárzott koraesti RTL Híradó is. Kiemelkedő nézettségi eredményeket értek el a csütörtöki és hétfői Fókusz adások, a keddi Keresem a családom, a hétfői Dr. Csont és a szombati Fókusz plusz is.

A koraesti hírsávban az RTL Híradó ezúttal 6:1 arányban nyerte meg a hetet, a TV2 Tényeknek egyedül kedden este sikerült megnyernie idősávját. A szerdai ünnepnap miatt a héten 4-4 darab Fókusz, Éjjel-nappal Budapest és Barátok közt adás volt képernyőn, ezek mindegyike megnyerte saját idősávját. A Barátok közt utáni sávban is tarolt az RTL Klub. Hétfőn a Dr. Csont és a Gyilkos elmék, kedden a Keresem a családom és a XXI. század, csütörtökön A mi kis falunk és a Cobra 11, majd pénteken a Gyertek át! és a Playback párbaj nyerte meg a főműsoridő második felét az RTL Klubnak.

A szerdai ünnepnapon az RTL Klub filmekkel, míg a TV2 a szokásos szerdai műsorstruktúrájával jelentkezett. Ezt az egyetlen estét a héten a TV2 meg tudta nyerni.

Szombaton és vasárnap már az RTL filmjei teljesítettek jobban: szombaton a Narnia krónikái és a John Wick, míg vasárnap a Karib-tenger kalózai 3. része és A kezdet kezdete című film is sikert sikerre halmoztak.  

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.