HU/EN
2017. október 12.

A múlt héthez hasonlóan a 40. héten is az első két legnézettebb műsor az X-Faktor szombati és vasárnapi adása lett, megelőzve a Sztárban sztárt. Ezzel ismét 7:0-ás győzelmet aratott Magyarország piacvezető televíziója, amivel 255-re emelte a megnyert esték számát.

Ezúttal a vasárnap vetített X-Faktort nézték többen a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton, 24.3 %-os közönségarány mellett közel 419 ezer főt érdekelt. Kiemelendő volt még, hogy fenntartotta az érdeklődést és kiválóan teljesített az utolsó X-Faktoros tábor utáni film is, a Bosszúállók c. szuperhős-fantasy film első része, ami 22.5 %-os közönségarányt ért el. A Marvel film következő részét ismét vasárnap vetíti a csatorna, ezúttal a TV2 showműsorával szemben.

Hétköznap sorra nyerte az RTL Klub az estéket. A főműsor előtti hírsáv verhetetlen volt, sőt a Híradó hétvégén is a legnézettebb volt műsorsávjában. Így alakult ez a végéhez közeledő Survivor-rel is, melynek szintén nem akadt kihívója. Bár az Éjjel-nappal Budapesten és a Barátok köztön némi csorba esett, egy-egy alkalommal némileg erősebb volt a TV2 azonos időben futott műsora, de vigaszul a külföldi sorozatokat már nem tudta legyőzni a hét egyik napján sem.

Szombaton kiemelkedő volt még az X-Faktor előtti Fókusz Plusz is, mely hozzájárult a főműsoridős közönségarányhoz, amely ezúttal a 15.2 százalékpontos különbséggel nyerte az estét legnagyobb vetélytársával, a TV2-vel szemben.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.