HU/EN
2016. február 2.

A Cool heti átlagos főműsoridős közönségrészesedése 7,4% lett, emellett teljes napon is hajszál híján elérte a 6%-os (5,9%) közönségarányt. Hétfőn, a legerősebb estéjén 9,7%-os részesedét mondhatott magáénak a kereskedelmi célcsoport főműsoridős nézőtáborából, ezzel túlszárnyalta a TV2 esti teljesítményét is.
A meghökkentő nézettséget az X-akták vadonatúj szériájának bemutatkozó része okozta, amit csupán egy nappal az amerikai debütálása után itthon is láthatott a közönség. Az FBI rejtélyes ügyeit felgöngyölítő sci-fi krimi sorozat hétfői epizódja 15,7, a keddi rész 14,7%-os közönségarányt ért el az esti 9-órás idősávban.

A Film+ sikere is töretlen: főműsoridőben 5,7 egész napon 5%-os közönség-részesedést jegyzett a csatorna. A heti top filmje, a Riddick, 9,1%-os közönségarányt ért el szombat este.

Az RTLII is javított nézettségi mutatóin: egész napos és főműsoridős közönségrészesedése 2,2% lett. Top műsora, a Szív bajnokai c. közkedvelt életrajzi dráma 5,6%-os közönségrészesedést produkált vasárnap este.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)