HU/EN
2016. szeptember 21.
RTL

A csatorna megőrizte előző heti átlagos, főműsoridős közönségarányát a kereskedelmileg kiemelt célcsoport körében. A 18,6%-os eredményére a legnagyobb konkurens TV2 ezúttal 10,9%-kal felelt. Az év eddig eltelt 262 estéjéből az RTL Klub immáron 208-at nyert meg, miközben a TV2 26 estéjét továbbra is megelőzi a közszolgálati M4 Sportcsatorna a foci EB és az Olimpia alatt megnyert 28 estéjével. 

A koraesti hírsávban az RTL Híradója hétből hét alkalommal előzte meg a TV2 Tényeket. A műsort egyébként rengetegen nézik vissza későbbi időpontokban is, az első 15 adás átlagában eddig 25,2%-on áll a közönségaránya, ha a későbbi (egy héten belüli) visszanézéseket is figyelembe vesszük.

A hétköznap esték későbbi idősávjaiban az Éjjel-nappal Budapest, majd a Barátok közt is hatalmas különbségekkel előzték meg a TV2 műsorait. A főműsoridőket lezáró sorozatok közül ezúttal is a hétfői Dr. Csont lett a hét legnézettebb heti sorozata, de a keddi Castle, a szerdai Szulejmán, a csütörtöki Miami helyszínelők és a pénteki Csúcsformában is megnyerte idősávját.

Szombaton este a Kicsi óriások és a TV2 Star Academy showműsora mindvégig fej-fej mellett haladtak, végül a lehető legminimálisabb különbséggel, 0.1 százalékponttal a TV2 műsorát nézték ezúttal többen, amikor a két műsor egymással szemben futott. A TV2 műsora tovább is tartott, így végül ezt az estét éles versenyben elvitte a konkurencia. Vasárnap este az RTL Klub Thor című filmje a hét legnézettebb filmje lett és nem sokkal maradt el mögötte a rögtön utána vetített Feláldozhatók 3. című mozi sem. A sikeres filmek ellenére a TV2 Sztárban sztárja megnyerte ezt az estét a TV2-nek.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.