HU/EN
2017. október 12.

A Film+ ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül az egyik legnagyobb és legnépszerűbb második generációs csatornája az RTL Magyarországnak. Előző heti sikerszériáját ezen a héten is folytatta. A hét abszolút legnézettebbje vasárnap este a Nemzet aranya című film lett. A szabadkőművesek kincse utáni vadászat nem kevesebb, mint 8%-os közönségarányt hozott a Film+-nak.

Abszolút kimagasló a vasárnap lett, mindkét főműsoridős film az e heti TOP3-ban végzett. Bronzérmes a vasárnap este hét órakor látható Beépített szépség lett. Sandra Bullock a tévézők 5,5%-át csábította a csatornára. A dobogó második fokát az örökzöld Halálos fegyver sorozat első része foglalta el. Riggs és Murtaugh akciói közel 96 ezer nézőt vonzottak a csatornára csütörtök este. És az aranyat a már említett Nemzet aranya c. film nyerte el.

A Film+ egy utcahossznyival előzte versenytársát, a MOZI+ csatornát. Teljes napot tekintve 7-ből 7 nap utasította maga mögé konkurensét (Heti SHR teljes nap 18-49 Film+/MOZI+: Hétfő: 5,4% / 2,4% Kedd 3,2% / 3% Szerda: 4,9% / 3,2% Csütörtök: 5,2% / 4,3% Péntek 4,8% / 4,3%; Szombat 5,2% / 2,6%; Vasárnap 5,9% / 3,2%). Főműsoridőben pedig 7-ből 6 napot toronymagasan nyert meg (Heti SHR prime time 18-49 Film+/MOZI+: Hétfő 6,1% / 2,1% Szerda: 5,1% / 3,2% Csütörtök 6,2% / 4% Péntek 4,7% / 4,6% Szombat 5,5% / 2,5% Vasárnap 6,7% / 2,8%).

Ismét a sorozatoké a főszerep a Cool csatornán. A legnézettebb műsorok a hét elején hétfő, kedd és szerda este voltak láthatók. Első helyen a Dr. Csont szerda esti része végzett 4,9%-os közönségaránnyal. Őt követte szinte fej-fej mellett a Gyilkos elmék kedd esti, illetve a Halálos fegyver hétfő esti adása. Mindkettő közel 58 ezer nézőt csábított a csatornára.

Az RTLII az elmúlt héten teljes nap 2,6%-os, főműsoridőben 2,4%-os közönségarányt ért el, ezzel növelte előző heti teljesítményét. A hét három legnézettebb műsora az előző héthez nagyon hasonló volt. A Konyhafőnök Junior hétfői adása ismét első helyen végzett közel 69 ezres nézettségével. Szintén második helyet foglalhatott el a Showder Klub, melynek szerda esti adása 5,7%-os közönségarányt ért el. A harmadik a Segítség bajban vagyok! – Az ügyvéd válaszol vasárnap délutáni adása a nézők 5,4%-át vonzotta a csatornára.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 10.02.-10.08.