HU/EN
2016. augusztus 24.

A Paramount Channel olyan helyekre viszi a nézőket, ahol talán még sosem jártak: augusztus 22-26 között zajlik a  road movie week  a filmcsatornán, vagyis egymást követik az olyan filmek, amelyek kalandos utazásokon játszódnak. Íme, néhány érdekesség ízelítőül a nem mindennapi kiruccanásokról!

Az  Eurotúra  sztárja elvetette a sulykot a kirándulás előtt

A népszerű tinifilm első jelenete a főszereplő, Scotty érettségi bankettjén játszódik, mielőtt még útnak indulna Európába a haverjával. A forgatások során valódi sör volt a hordókban, a Coopert alakító Jacob Pitts pedig a stábtagok szerint túlzottan beleélte magát a szerepébe, és jelentősen többet fogyasztott a kelleténél az italból, ami szerintük látszik is a felvételeken.

Dennis Hopper gyerekekkel barátkozott út közben

Mikor Denverbe utazott a stáb, hogy leforgassák a  Szolid motorosok  című, szintén az úton játszódó film ottani jeleneteit, az egyik főszereplőt alakító Dennis Hopper szokatlan barátságot kötött két helyi sráccal. A kínai származású fiúkkal – akik egyébként statisztaként is feltűnnek az alkotásban - játszva töltötte az idejét a Sziklás-hegység nagyvárosában, amíg a stáb többi tagja a felvételekhez készülődött.

Phoenixben nincs vasútállomás

Továbbállók  című vígjáték szereplői a cselekmény szerint valóban sok helyet járnak be Amerika-szerte, de úgy tűnik, a stáb arra törekedett, hogy a forgatásokhoz ne kelljen annyit utazni. Így történhetett meg, hogy a két főszereplő úgy döntött, hogy vonattal utazik Phoenixből Madisonba, ami viszont lehetetlen: Phoenix a legnagyobb amerikai város, ahonnan nem indulnak távolsági vonatok.

Road movie week augusztus 22-26 között a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornájá

Augusztus 24.  Eurotúra

Augusztus 25.  Szolid motorosok

Augusztus 26.  Továbbállók