HU/EN
2016. május 2.

A Nickelodeon élőszereplős sikersorozat május 2-től új részekkel folytatódik a népszerű gyerekcsatornán, amelynek kapcsán a szinkronhangok – többek között Dögei Éva és Széles Tamás - arról meséltek, mit gondolnak az általuk játszott karakterekről.

Nicky, Ricky, Dicky és Dawn, az izgága négyes ikrek gyerekkora egyáltalán nem nevezhető szokványosnak. A rivalizálást szinte tökélyre fejlesztik a 10 éves Harper-gyerekek, akik elképesztő ötleteikkel szinte az őrületbe kergetik a szüleiket. Tom, az apuka magyar hangját Széles Tamás adja, aki úgy érzi, van közös benne és az eljátszott karakterében.

„A szülők figurái el vannak túlozva, tehát ez egy karikatúra”  – kezdte a színész, aki elismeri, hogy azért van igazságtartalma.  „Én például egy szöget nem tudok beverni, nem tudok egy csavart befúrni, erre teljesen alkalmatlan vagyok. Ezen a ponton találkozik az én személyiségem a karakterrel, de azért nem ilyen szélsőségesen”  – mondta el nevetve Tamás, aki ezzel szemben a Mission Impossible legendás Ethan Hunt-jának hangjaként olyan kémet alakít, aki számára nincs lehetetlen.

Tom feleségének a szinkronhangja Dögei Éva, aki a Tündéri keresztszülőkben a gonosz Vicky vokális megformálója, az ikrek anyukájaként pedig Anne-nel találja meg a közös hangot:  „Szeretek hülyéskedni, vicces dolgokat csinálni vagy megviccelni másokat. Most volt például a sorozatban az egészséges táplálkozás a téma, hogy a családot próbálta egy picivel a jobb irányba vinni, és pont 2-3 nappal ezelőtt gondolkoztam a búzafűlén én is, de aztán elvetettem az ötletet” .

A gyerekek ezzel szemben kevésbé látják a hasonlóságot, a Dicky hangját kölcsönző Nagy Gereben például nem szívesen keveredik bonyodalmakba.  Dicky a figura, aki mindig bajba kerül, és a testvérei megpróbálják valahogyan kigyurmázni a slamasztikából. Én nem vagyok annyira balhés, nem is voltam és remélem nem is leszek”  – mondta Gereben, aki a Mary Poppins musicalben olyan neves színésznőkkel játszott együtt, mint Polyák Lilla, Oroszlán Szonja és Mahó Andrea.

Sorozatbeli testvére, Ricky magyar hangja Berecz Kristóf Uwe szintén nem tartja magát rosszcsontnak.  „Általában úgy érzem, jó szoktam lenni, de azért történhetnek olyan dolgok például a suliban, hogy rosszalkodnék kicsit”  – árulta el Kristóf.

Nicky, Ricky, Dicky és Dawn második évad új részekkel május 2-től hétköznaponként 20.15-kor csak a Nickelodeonon!