HU/EN
2016. október 25.

Hazai hírességek jó pár kupica felestől is ihletet merítve színezik ki a múlt homályba merült magyar históriáit, amelyeket kosztümös színészek keltenek életre a Comedy Central vadonatúj, saját gyártású sorozatában.

Az első epizódban Ganxsta Zolee és Biri Balázs humorista eresztette szabadjára spiccesen a fantáziáját. Koppány vezért lúzerként, Drakulát pedig török-magyar kettősügynökként mutatják be eredeti humorral – a vicces sztorikra Kamarás Iván szájszinkronizál a mesélők hangjára.

A tengerentúlon nagy sikerrel futó Comedy Central produkció, a  Drunk History  magyar változatában, a  Tömény Történelemben  hazai nagydumás hírességek cefrésítik és írják újra eddig még sosem hallott sztorikkal nemzetünk krónikáját. A merész képzettársításokkal és kacagtató fordulatokkal átszőtt sajátos történeteket pedig nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekbe öltözött színészek jelenítik meg, a spiccesen sztorizók hangjára tátogva.

Ganxsta Zolee például elég csúnyán négyeli fel történelmünk egyik rettegett fenegyerekét, Koppány vezért.  „A sok sör és a hat feles vodka áldásos kombinációját fogyasztottam, ami elég durva volt a végére, de abban sokat segített, hogy meglehetősen fantasztikus sztorit kerekítsek Koppány személye köré”  – emlékezett vissza a rapper, aki hozzátette: a forgatás után Kamarással sokat derültek a cefreszagú történeten.  „Tudni kell, hogy Ivánnal óriási cimborák vagyunk. Összefutottunk nem sokkal a forgatás után a pesti éjszakában, és nem bírtuk ki röhögés nélkül, amikor szóba került a Tömény Történelem felvételén kitalált sztorim – óriási megtiszteltetés volt, hogy miattam „felnégyelték” a haveromat! Amúgy a forgatásról is jó emlékeim vannak. Nemcsak én, a többiek is teljesen feloldódtak. Olyan hangulatú volt az egész, mintha fogtuk volna magunkat és elmentünk volna bulizni a stábbal”  – árulta el Zolee.