HU/EN
2016. február 8.
RTL

A hét legnézettebb műsorai az RTL Klub hétköznap esti, saját gyártású sorozatai voltak: a Barátok közt keddi és szerdai adásait az Éjjel-nappal Budapest követte a toplista képzeletbeli dobogóján. A hét legnézettebb hírműsora a vasárnap esti RTL Híradó, míg a legnézettebb heti sorozat a szerdán vetített Szulejmán lett.

A főműsoridőket megelőző hírsávban az RTL Híradó valamennyi estén felülmúlta a TV2 Tényeket a kiemelt célcsoport nézőinek körében. A főműsoridők kezdetén hétfőtől péntekig a Fókusz, majd szombaton a Fókusz plusz is megnyerte idősávját. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt sávjában került fölénybe az RTL, míg a konkurencia a Jóban rosszban adások után többnyire a nagyobb kábelcsatornák nézettségi szintjét érte csak el. A későbbi sávokban hétfőn a Nico című akciófilm, kedden a Mentalista és szerdán a már említett Szulejmán is kiemelkedő eredményeket ért el. Csütörtökön visszafogott nézettségi eredményekkel debütált a Volt egyszer két Németország című sorozat dupla adása, emiatt a 6. héttől a Barátok közt után, a 21:20-as idősávban visszatér a Castle című sorozat az RTL Klubra, míg a német sorozatot a 3. epizódjától kezdve a 22:20-as sávban tűzi műsorára a csatorna.   

Szombaton az RTL Klub filmjei, a Tiltott királyság és a Harmadnaposok megelőzték a TV2 Jurassic Parkját és a Szellemlovas című mozit is. Vasárnap a Szállító című sorozat, valamint az Angyalok és démonok című film első fele elmaradt a konkurencia Jégkorszak 3. – A dínók hajnala című animációs film mögött, így a későbbi sávban hiába szerezte vissza a vezetést az RTL, a héten ez az egyetlen este végül a TV2 sikerét hozta. 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.