HU/EN
2018. január 10.

Az év első hetében is folytatta kiemelkedő teljesítményét az RTL Magyarország legnagyobb második generációs csatornája, a Film+. Előző héten teljes napban a csatorna 6%-os, szombaton és vasárnap főműsoridőben 8,4%-os, illetve 9,5%-os közönségarányt ért el. Nem is csoda, hogy a hét legnézettebb filmjeit a hétvége hozta el.

Első helyen végzett a vasárnap este kilenc órától vetített Utazás a rejtélyes szigetre című kalandfilm. A hihetetlen kalandot a nézők nem kevesebb, mint 11,2%-a követte figyelemmel. Második helyezett lett, a Csendes-óceán mélyéről támadó óriásszörnyek és az emberek csatáját bemutató Tűzgyűrű című film, mely szombat este 9,3%-os közönségarányt hozott a csatornának. Harmadik, nem sokkal lemaradva az előbbitől, a vasárnap este hét órától vetített Bakancslista lett, melyet a nézők 8%-a követett figyelemmel.

A Film+ csatorna az előző hetén teljes napot tekintve 7-ből 6 napon győzedelmeskedett versenytársával, a MOZI+ csatornával szemben. (Heti SHR teljes nap 18-49* Film+/MOZI+: kedd: 5,5% / 4,5%; szerda: 4,7% / 4,4%; csütörtök: 5,3% / 4,4%; péntek: 5,2% / 4,3%; szombat 6,5% / 3,9%; vasárnap 8,6% / 2,5%). Főműsoridőben pedig 7-ből 5 napot tudhatott a magáénak (heti SHR prime time 18-49* Film+/MOZI+: kedd: 5,3% / 4%; csütörtök 6,8% / 4,1%; péntek: 4,8% / 4,5%; szombat 8,4% / 3,8% vasárnap 9,5% / 3,5%).

Az RTL Magyarország csatornái közül a Cool is kimagaslott a múlt héten. Teljes napban 4,1%-os, főműsoridőben 4,4%-os közönségarányt ért el. A Film+-hoz hasonlóan, itt is a hétvége volt az uralkodó. A képzeletbeli dobogó legfelső fokát A szív bajnokai című életrajzi film foglalhatta el, szombat este 7,6%-os közönségarányt hozva a csatornának. 5,9%-os nézettségével ezüstérmes a vasárnap este vetített Anyád napja, Jennifer Lopez és Jane Fonda főszereplésével. Bronzérmesként a sort a Dr. Csont zárja, melyet a nézők 5,6%-a választott szerda este.

Az RTL II az 1. héten teljes napban 2,6%-os, főműsoridőben viszont 3%-os közönségarányt hozott. Az Oltári csajok továbbra is verhetetlen a csatornán, kedd esti epizódjára közel 200 ezer néző volt kíváncsi. A csatorna nézői között továbbra is folytatja sikerét a Showder Klub, melynek szerda esti adásában Kovács András Péter stand up-jára közel 78 ezer tévé néző kapcsolt. Az előző heti TOP3 utolsó helyezettje a Szenvedélyek viharában című film, kb. 58 ezres nézőszámával.

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is. Időszak: 01.01.-01.07.