HU/EN
2017. november 28.

A 47. héten két műsor is véget ért az RTL Klubon, nem is akármilyen eredménnyel: az X-Faktor 23,8 %-kal, és A Konyhafőnök VIP döntő adása 23,1 %-kal lettek a hét legnézettebb adásai.

A hétköznapok legkiemelkedőbb műsora, A Konyhafőnök VIP Dobó Ági győzelmével ért véget. A pénteki finálé - ahol Anger Zsolttal küzdöttek meg a konyhafőnöki címért és a tíz millió forintos nyereményért - lett a széria legnézettebb adása, 23.1 %-os közönségaránnyal. Ezeken felül az egész hetet tekintve is a legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta a műsor, illetve a celeb főzővetélkedő összességét nézve is nagyszerűen teljesített. Átlagosan 19.6 %-os közönségarány mellett közel 273 ezer nézőt ültetett a tévéképernyő elé a kiemelt célcsoporton. A teljes lakosság körében ugyanez a szám átlagosan több mint 796 ezer fő volt műsoronként, leginkább a fiatalabb, 18-29 korcsoporton és nőies célcsoporton volt kiváló nézettsége a gasztro realitynek.

A hétvége nagy eseménye az X-Faktor döntője volt, ami 23.8 %-os közönségaránnyal és Ricco és Claudia győzelmével zárult. A műsort a nézők a válogató adások alatt kedvelték a leginkább, legnézettebb adása 38.2 %-ot ért el, a tehetségkutató összességét tekintve pedig 26.8 %-on zárt a 18-49 éveseknél. A teljes lakosságot nézve átlagosan 1 millió 39 ezer nézőt ért el a showműsor, ami rendkívül kedvelt volt a 15-24 évesek körében, illetve a női célcsoporton.

Magyarország piacvezető csatornájának állandó műsorai továbbra is verhetetlenek voltak, a 47. héten is a RTL Klub Híradója volt a legnézettebb a hét összes napján. Az Éjjel-nappal Budapest idősávjában négyszer győzött, a Barátok Köztnek nem volt kihívója, ahogyan a rá követő hétköznapi sorozatoknak sem. A hétvégén vetített filmek is mind győzedelmeskedtek, a hét legnézettebb mozija továbbra is a Star Wars volt, ezúttal a Birodalom visszavág epizódjával 16.2 %-os közönségarányt ért el.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.