HU/EN
2016. november 4.

Ki gondolná, hogy az amerikai republikánus elnökjelölt, Donald Trump képes végighallgatni, ahogyan a tengerentúli szórakoztatóipar nagyágyúi sértegetik egy órán keresztül? Márpedig ma este, a Comedy Centralon, az Égessük le Donald Trumpot! című roast-produkcióban többek között Seth MacFarlane, a Family Guy-univerzum megalkotója, a hírhedt valóságshow-hős, Mike „A Helyzet” Sorrentino vagy éppen Snoop Dogg, a hedonista rapper is ezt teszi.

Az amerikai Comedy Central leégetős sorozata, a  Roast of…  nem kímél senkit, így, aki arra adja a fejét, hogy elvállalja a szereplést a műsorban, a legnagyobb megaláztatásra számíthat, hiszen rendszerint az USA legviccesebb figurái ülnek ilyenkor össze, hogy bő órán át sértegessék az adott műsor főszereplőjét. Éppen ezért furcsa, hogy a jelenlegi republikánus elnökjelölt, Donald Trump elfogadta a meghívást – hiszen az üzletembernek a vagyonánál egyedül talán az egoizmusa nagyobb. Igaz, ez még 2011-ben történt, de a poénok ma talán még aktuálisabbak, mint akkor.

Trump, a milliárdos médiacézár, a népszerű The Apprentice show akkori házigazdája alaposan meg is kapta a magáét. A műsorvezető a Family Guy „szülőatyja”, Seth Macfarlane volt, aki így mutatta be a második generációs milliárdost:  „Önerőből lett gazdag… semmije sem volt, de kőkeményen dolgozott: ennek köszönheti vagyonát… igen, ez nem más, mint Fred Trump, vagyis Donald édesapja”  – csipkelődött a sorozat-guru az édesapjától rengeteg pénzt öröklő, de önmagát rendre „keményen dolgozó kisembernek” láttató elnökjelöltön. Hasonlóan sértegette az amerikai TV-s ikon, Larry King is:  „Trump élete egy amerikai sikertörténet. Lediplomázott, kőkeményen dolgozott, kölcsönkért 6 milliárd dollárt az apukájától… és csodák csodájára sikeres lett”  – élcelődött a legendás műsorvezető. A rapper, Snoop Dogg azt mondta neki, hogy nyugodtan beköltözhetne elnökként a Fehér Házba, hiszen már úgyis hozzá van szokva, hogy afroamerikai családok életét teszi tönkre, „A Helyzet” néven ismert olasz-amerikai valóságshow-sztár, Mike Sorrentino szerint pedig a feleségét, Melaniát valóban a szerelem vezérelte, mikor hozzáment – mégpedig a pénze iránti szerelem.

Trump cikizésén kívül több váratlan fordulat is történt az égetés során: a marihuána-fogyasztásáról hírhedt Snoop Dogg egyszer csak rágyújtott egy felettébb gyanús, barna szivarkára, utána pedig a süket színésznő Marlee Matlin is leégette Trumpot pár csípős poénnal jeltolmácsa segédletével – majd nélküle. Végül pedig az üzletember kiállt a pulpitusra és megvédte magát, a rá jellemző, egótól duzzadó módon:  „Micsoda megtiszteltetés lehet maguknak, hogy megtisztelhetnek engem”  – szólította meg a közönséget.

Égessük le Donald Trumpot! , ma este 21.00 órától a Comedy Central műsorán!