HU/EN
2016. április 12.
RTL

A legnagyobb konkurens TV2 a hétvégén elindított nagy showműsorainak köszönhetően 10%-ról kereken 12%-ra tudta növelni eredményét, de mint az az összesített számokból látható, plusz nézőit nem az RTL Klubtól vette el.

Hétfőtől péntekig továbbra is egyeduralkodó maradt a nézettségi piacon az RTL Klub, azonban a szombat és vasárnap estéket el tudta vinni a TV2 az újonnan indított műsoraival. A koraesti hírsávban valamennyi alkalommal megelőzte az RTL Híradó a TV2 Tényeket. Hétköznap estéken az RTL a Farm című reality összefoglalóival indította az estéket és estéről estére elsöprő fölényben volt a Jóban rosszbannal szemben. A későbbi idősávokban az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt ezúttal is a heti nézettségi toplisták élmezőnyéig száguldott. A hét legnézettebb heti sorozta a Mentalista kedd esti befejező epizódja lett, minimális különbséggel megelőzve a hétfői Dr. Csontot, a szerdai Szulejmánt, a vasárnapi Cobra 11-et és a csütörtöki Castle-t. Péntek estében sikerrel debütált a Showder Klub tavaszi évada is.

Szombaton este a konkurencia Kismenők című showműsora megelőzte a Fókusz pluszt és a Farmot, így a Gyertek át szombat este hiába vette vissza a vezetést az RTL-nek a főműsoridő utolsó negyedére, ez az este a TV2 sikerét hozta. A vasárnap este nagyjából hasonlóan alakult, a Cobra 11 és a hét legnézettebb filmje, a Karib-tenger kalózai 4. elmaradtak a TV2 Nagy duettje mögött, így a vasárnapot is a konkurencia vitte el. A hétvégi sikerei ellenére továbbra is jelentős hátrányban van a TV2, ugyanis a teljes évet tekintve az RTL Klub 92 megnyert estéjével szemben a TV2 mindössze kilencet tud felmutatni. 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.