HU/EN
2017. augusztus 9.

A Vizes VB végével a Film+ ismét növelte közönségarányát, ezzel tovább biztosítva helyét a legnépszerűbb második generációs csatornák körében. A múlt héten a kódolatlan MOZI+ csatornával szemben a Film+ – az egész napot tekintve – két napon, kedden és szerdán is nagyobb nézettséget ért el (Heti SHR teljes nap 18-49 Film+ / MOZI+ : Kedd: 4,5% / 4,1%; Szerda: 4,8% / 3,3%). Szombati napon pedig elvitte a közönség nagyobb részét a TV2 elől. (Szombati SHR teljes nap 18-49 Film+ / TV2: 5,6% / 3,9%).

Főműsoridőben a TV2-t szerdán is maga mögött hagyta a Film+ (szerdai SHR prime time Film+ / TV2: 5,6% / 5,4%). Teljes hetet tekintve pedig a kódolatlan MOZI+-ot főműsoridőben szintén rendre utasította nézőszámot tekintve(Heti SHR prime time Film+ / MOZI+ 18-49: 4,9% / 4,5%).

Az elmúlt héten a hétköznapok legnépszerűbb filmje Harrison Ford főszereplésével a Szökevény volt, 6,9%-ot hozott. A hétvége legnépszerűbbjei Dennis a komisz (8,2%) és a Parker (7,3%) voltak.

A Cool tartja teljesítményét, teljes napon a 30. és a 31. héten is 3,2%-os közönségarányt ért el. Az időszak legnézettebb műsora a Dr. Csont augusztus 2-án vetített epizódja 5,9%-al. A Válótársak remekül startolt a csatornán, az eddigi legnézettebb részének a múlt hét szerdai epizód bizonyult, amely több mint 71 ezer nézőt vonzott. A csatornán a két hétvége kedvencei közé tartozik a Kavarás és A cipőbűvölő című vígjátékok, az előbbi 4,9%-os az utóbbi 4%-os aránnyal hasított.

Az RTLII a 31. héten 3,2 %-os közönségarányt ért el főműsoridőben, teljes napon 2,8%-ot. A két hetet tekintve a nézők abszolút kedvence a Showder Klub best of, amely július 24-én 6%-os közönségarányt ütött nyélbe. Július utolsó vasárnapján egy szórakoztató film, a Tammy nyerte el leginkább a nézőközönség tetszését (4,2% SHR).

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés.Időszak: 2017. július 24 – augusztus 6. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.