HU/EN
2016. február 23.

A Cool megőrizte vezető pozícióját a kábelpiacon: egész napon és főműsoridőben is igen kiemelkedő, 5,7 és 7,1%-os közönségarányt ért el. Ezúttal sikersorozatai remekeltek: kedd este az új X-Akták (SHR: 10,4%) és A mentalista (9,5%), csütörtök este pedig a Dr. Csont (SHR: 9,3%) hozott kiemelkedő nézettséget és helyezte  mindkét estén a második legnépszerűbb csatornává a Coolt az RTL Klub után.

A Film+ is erősödött a 7. héten (All day / prime SHR: 4,8% / 5,2%). A heti top filmjei a vasárnap esti közkedvelt családi mozik lettek: A Dennis a komisz ismét a pimasz c. vígjáték 7,2%-os majd az ezt követő Alvin és a Mókusok 2. c. animációs film 6,9%-os közönségarányt hozott a csatornának.

Az RTLII (All day / prime SHR: 1,7% / 1,6%) heti favorit műsora a stand-up műfaj legsikeresebb hazai képviselője, a Showder Klub lett. A szerdai főműsoridős műsorszám 2,8%-os közönségrészesedést ért el idősávjában.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)