HU/EN
2016. április 5.
RTL

Harmadik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Magyarország 4 elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai voltak hivatalosak.

Díjazott televíziós produkcióink, illetve személyiségeink:

Legjobb comedy show: Gyertek át szombat este! (RTL Klub)
Legjobb reality: Szelfi (RTLII)
Legjobb férfi műsorvezető: Sebestyén Balázs
Legjobb színész: Scherer Péter (Válótársak)

Sebestyén Balázst a legjobb férfi műsorvezetőként szólították színpadra. "Professzionális műsorkészítők vagyunk, azért dolgozunk, hogy szolgáljuk a nézőket, nem azért, mert ide vagy oda tartozunk" - hangsúlyozta Sebestyén Balázs.

A színész kategória nyertese Scherer Péter munkából érkezett a gálára.
"Jancsó Miklós egyszer azt mondta nekem, díjat az kap, akinek adnak. Hát ezt most én kaptam. Nem tudom, hogy anyám hitt-e annyira abban, hogy fiú vagyok, mint a sorozat rendezője, hogy ezt a szerepet nekem kell eljátszanom" - emelte ki Scherer Péter.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja mára Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjévé vált. Az elmúlt évekhez hasonlóan tíz szak - és hírmédium szavazata alapján dőlt el, melyek a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményei. Az alapítók fontosnak tartják, hogy a klasszikus kritikai szempontokat figyelembe véve, és nem a nézettségi adatok alapján ítéljék oda a díjat, amellyel szeretnének pozitív visszajelzést adni a színvonalas hazai szórakoztató műsoroknak és azok készítőinek, szereplőinek.

"Nagyon örülök annak, hogy 3 év alatt ennyire komoly eseménnyé nőtte ki magát a Televíziós Újságírók Díja. Szeretném megköszönni a résztvevő újságírók munkáját, a díjazottaknak pedig, hogy részvételükkel emelték a gála színvonalát" - mondta Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője.

Ezúton gratulálunk minden további díjazottnak!

Forrás: Kreatív Online és Médiainfo