HU/EN
2016. május 2.

A koraesti hírsávban a szerdai egyetlen aprócska kisiklást leszámítva tarolt az RTL Híradó a TV2 Tényekkel szemben. A főműsoridők első felében valamennyi estén megállíthatatlan maradt a Farm című reality, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt is. A csatorna saját gyártású sorozatai a heti nézettségi toplista élmezőnyéig száguldottak.
A főműsoridőket lezáró sorozatok közül a szerdai Szulejmán lett a hét legnézettebb sorozata, de sikert sikerre halmozott a Dr. Csont, a Castle, a Miami helyszínelők és a Showder Klub is.

Szombaton este a Fókusz plusz minimális különbséggel elmaradt a TV2 Kismenői mögött, de a Farm adása már szoros versenyben megelőzte a konkurencia műsorát. A főműsoridő végén a Gyertek át szombat este saját idősávjában megelőzte a TV2 filmjét, így ezt az estét is megnyerte az RTL Klub.

Vasárnap este a TV2 a Nagy Duettel megnyerte az estét, ennek ellenére a vele szemben futó RTL-es mozi, a Robotzsaru lett a hét legnézettebb filmje. 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.