HU/EN
2016. május 17.
RTL

A legnagyobb konkurens TV2 elsősége ezúttal egyetlen estén, pünkösd vasárnapon tartott. A három napos ünnepi hétvége további két estéje az RTL Klub sikerét hozta, így ez a hétvége 2:1 arányban az RTL-é lett. 

A főműsoridőket megelőző hírsávban az RTL Híradó a saját, rövidebb idősávjában valamennyi estén megelőzte a Tényeket. A hétköznap estéket elindító Farm a szerdai egyetlen, minimális különbségű kisiklását leszámítva szintén valamennyi estén tarolt.

Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt most is a heti toplisták éléig száguldott. A főműsoridőket lezáró sorozatok is legyőzhetetlenek maradtak, közülük a hétfői Dr. Csont lett a hét legnézettebb heti sorozata, megelőzve a szerdai Szulejmánt, a csütörtöki Miami helyszínelőket, a pénteki Showder Klubot és a keddi Castle-t.

Szombaton este a Fókusz plusz és a Farm fej-fej mellett haladt TV2 Kismenőkkel, a későbbi sávban viszont a Gyertek át szombat este! már jelentős fölényben volt a TV2-vel szemben, így ez az este az RTL Klub sikerét hozta. A főműsoridő végén a Duna TV az Eurovíziós dalfesztivál döntőjével magához csábította a kereskedelmileg kiemelt célcsoport nézőinek relatív többségét, de ezzel sem veszélyeztette a teljes este tekintetében az RTL-t. 

Vasárnap a Cobra 11 és a hét legnézettebb filmje, a Noé is elmaradt a konkurencia Nagy duettje mögött, így ezt az egyetlen estét elvitte a TV2 a héten. A hosszú hétvége pünkösd hétfővel folytatódott. Az este kezdetén a Farm még csak minimális fölényben volt, majd az RTL Klub a Nász-ajánlat című film kiugró eredményével nyerte meg az estggel maradt el a TV2 Kismenők mögött, a ét. A főműsoridő végén a Szerelem és más drogok alatt is az RTL-en maradat a nézők többsége. 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.