HU/EN
2017. október 12.

Számos premierrel jelentkezik az AMC október közepétől. Érkezik az Emerald City október 15-től, a Fargo 3 október 16-tól és a Halt and Catch Fire 4. évada október 14-től.

Árpa Attila és Haumann Máté is szerepet kapott abban az Emerald City c. hihetetlenül látványos amerikai fantasy sorozatban, melynek számos jelenetét Magyarországon forgatták.

A 10 részes Emerald City országos tévépremierként indul október 15-én az AMC műsorán , és aki figyelmesen nézi a részeket, az még több magyar epizódszereplővel találkozhat, így többek között Pintér Tiborral, Réti Barnabással, Onyutha Judittal vagy Szabó Margarétával.

A sorozat a legendás Oz, a nagy varázsló című meseregény feldolgozása, melyet eredetileg L. Frank Baum álmodott meg 1900-ban, és amelyet most az elképesztő vizuális csodákat megálmodó indiai rendező, Tarsem Singh vitt vászonra. Az ő nevéhez fűződnek olyan filmek is, mint A sejt vagy a Zuhanás.

A történet főszereplője a 20 éves Dorothy Gale (Adria Arjona) akit egy szép napon felkap a tornádó a Kansas állambeli Lucasból, és Óz messzi földjére, Smaragdvárosba repít. A misztikus világban a Varászló (Vincent D’Onofrio) mindenekfelett álló hatalommal bír, így ő a megmondhatója annak is, hogy hogyan juthat haza Dorothy, de ehhez küldetések sorát kell teljesítenie a fiatal lánynak. A kalandos utazás során boszorkányokkal, egy sebesült és amnéziában szenvedő katonával, és sok más rejtélyes lénnyel találja magát szembe.

A sorozat Varázslója Vincent D’Onofrio számtalan filmben mutatta már meg tehetségét, így A hét mesterlövészben, a Daredevil-ben, Jurassic World-ben, vagy a JFK-ben.

Két rész erejéig pedig az a Fiona Shaw is szerepet kapott, aki Harry Potterben Harry nagynénjét játssza a rémes természetű Petunia Dursley-ként, és ott ugyan egy varázserő nélküli muglit alakít, de az Emerald Cityben éppen boszorkányként jelenik meg.

A szereplők kiválasztásáról Suzanna Smith mellett Csutak Zsolt gondoskodott , aki hazánk egyik legelismertebb filmes szakembere, és akit a Cég című krimisorozatban nyújtott munkájáért Emmy-díjra is jelöltek .

A sorozat október 15-től, minden vasárnap 14 órakor látható az AMC műsorán.

 

Országos tv premierként tűzi műsorára a fekete humorban, váratlan cselekményekben gazdag Fargo 3-at az AMC október 16-án . A korábbi alkotásokat eddig közel 160 különféle díjra nevezték, és 42 győzelem között két Golden Globe és egy Emmy-díj is szerepel. A sorozat minden évadát a Coen testvérek 1996-ban bemutatott Fargo c. filmje inspirálta, melyből Noah Hawley gyártott egy-egy zseniális, egymástól teljesen független, vérfagyasztó krimit.

A 3. évad 2010-ben játszódik a hófedte Minnesotában, és természetesen a cselekmények láncolata csakúgy, mint az első két évadban, most is „megtörtént” eseteken alapszik. A középpontban egy testvérviszálykodás áll, mely tettlegességig fajul, de kicsit sem a tervezett módon.

Emmit Stussy (Ewan McGregor) egy dúsgazdag és boldog ember, aki az apjától örökölt bélyegekből hatalmas vagyonra tesz szert, sikeres üzletemberré és egy parkoló cég tulajdonosává válik, ráadásul a családi élete is rendben van, egyszóval a siker mintapéldánya. Nem így a legalább 10 évvel idősebbnek tűnő öccse, Ray (szintén Ewan McGregor), aki egy igazi szerencsétlen csődtömeg, és aki egyszer csak úgy érzi, hogy neki is jár valami a családi örökségből, így szeretné megkaparintani az utolsó vagyont érő bélyeget. Emmit persze másképp gondolja, így Ray bérgyilkost fogad, aki azonban eltéveszti a házszámot, és véletlenül az Eden Valley-i rendőrfőnök, Gloria Burgle (Carrie Coon) mostohapját öli meg, beláthatatlan folyamatokat indítva el ezzel.

A sorozatot két további különleges karakter is fűszerezi; Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), aki Ray barátnőjét testesíti meg egy pénzéhes és manipulatív bridzs mániás nő szerepében, és a hihetetlenül visszataszító és profi maffiózó V.M.Varga (David Thewlis), aki Emmit életét próbálja megkeseríteni, nem is akárhogy, szinte egyik pillanatról a másikra beeszi magát a parkolókirály életébe.

A sorozat október 16-tól, minden hétfőn 23:45-kor látható az AMC műsorán.

 

Halt and Catch Fire 4. évad

Az AMC október 14-én tűzi műsorára saját gyártású sorozatának, a Halt and Catch Fire-nek a 4. és egyben befejező évadát, melynek az első 10 része a csatorna 2014-es indulásakor robbant be a hazai háztartásokba.

A Halt and Catch Fire az utolsó szériában ’90-es évek elejére kalauzolja a nézőt, ahol a szereplők az internet korszak hajnalán találják magukat. Szakmailag és emberileg is eddig ismeretlen kérdésekbe és akadályokba ütköznek, miközben a körülöttük egyre jobban felgyorsuló és növekvő informatikai világ végérvényesen megváltoztatja egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

Donna Emerson (Kerry Bishé) egy új merész vállalkozásba kezd, melynek eredményeképpen nem csak exférjével Gordon Clark-kal (Scoot McNairy), de régi munkatársával, Joe MacMillannal is összetűzésbe keveredik (Lee Pace). Eközben Bosworth (Toby Huss) kínos titkolózásba kezd Diane (Annabeth Gish) előtt, ami alapjaiban változtathatja meg kapcsolatukat, Cameron Howe (Mackenzie Davis) pedig személyes és szakmai kudarctól tart, és soha nem gondolná, hogy ez korábbi partnereinek kötelékébe sodorja őt vissza.