HU/EN
2016. augusztus 24.
RTL

Az olimpia második hetében nem lehetett megállítani az RTL Klubot és a Barátok köztöt. A számos magyar olimpiai sportsiker ellenére a kereskedelmileg kiemelt célcsoport körében hétből hat estén az RTL Klub volt a legnézettebb csatorna, a közszolgálati M4 Sportcsatorna egyedül hétfőn este tudta minimális különbséggel megelőzni az RTL-t.

Ha csupán a 33. hetet vesszük górcső alá látható, hogy az olimpiai közvetítések valamennyi nagyobb csatorna nézettségére hatással tudtak lenni. Ennek ellenére az RTL Klub a főműsoridőben elért, heti átlagos 15.1%-os közönségarányával messze megelőzte versenytársait: az RTL3 értékesítési modell 10.1%-on, az M4 Sport 9.5%-on, míg a TV2 mindössze 8.2%-on teljesített.

A heti nézettségi toplista első négy helyén a Barátok közt héten vetített adásai állnak, megelőzve az M4 Sport olimpiai vízilabda közvetítéseit, az Éjjel-nappal Budapestet és a hét legnézettebb heti sorozatát, a szintén RTL-en vetített szerda esti Szulejmánt.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
(A megnyert estéket 7 napos konszolidált közönségarány adatok alapján számoljuk).