HU/EN
2016. július 26.
RTL

Az újabb hét esti sikerével az RTL Klub már 162 megnyert esténél jár az évben, miközben a TV2 21 megnyert estéjét még a közszolgálati M4 Spotcsatorna is megelőzi ebben a tekintetben a foci EB alatt megnyert 23 estéjével (a megnyert estéket 7 napos konszolidált közönségarány adatok alapján számoljuk).

A 29. hét egyetlen igazi esemény jellegű műsora kétségkívül a Forma-1 Magyar Nagydíja volt. A vasárnap délutáni futamot az M4 közvetítette és ezúttal ez a műsor lett a hét legnézettebb programja. A Forma-1-et leszámítva a műsorok heti toplistájának élmezőnyében kizárólag RTL Klubon vetített műsorok találhatóak: továbbra is kiemelkedő eredményeket értek el a Barátok közt adások, a hét legnézettebb heti sorozata a hétfői Dr. Csont volt, eredményével megelőzte a szintén sikert sikerre halmozó Éjjel-nappal Budapestet is. Továbbra is jól teljesített a szerda esti Szulejmán, a hét legnézettebb filmje pedig a vasárnap este vetített Gagyi mami 2. lett.

A hét legnézettebb hírműsora a szerda esti RTL Híradó volt, de az RTL-es műsor ezt leszámítva is jól teljesített a héten: saját idősávjában a szombati egyetlen alkalmat leszámítva megelőzte a TV2 Tényeket. A főműsoridők kezdetén megállíthatatlan maradt a Fókusz, valamennyi hétköznapon megnyerte sávját.

Az RTL saját gyártású műsorainak ismétlései, így a Keresem a családom csütörtökön, majd a Válótársak pénteken este szintén be tudták verekedni magukat a heti Top 20 műsor közé.

Hétvégén a szokásoknak megfelelően szorosabb verseny alakult ki a csatornák között. Szombaton este az 1 perc és nyersz! ismétlésével, majd a Maigret csapdát állít és a Gunman című filmekkel aratott sikert az RTL Klub. Vasárnap a Cobra 11, aztán a Gagyi mami 2. és a Fulladás című filmek segítették az RTL-t egy újabb megnyert estéhez.     

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.