HU/EN
2016. augusztus 30.
RTL

A koraestéken valamennyi alkalommal megelőzte az RTL Híradó a TV2 Tényeket saját, rövidebb idősávjában. Hétfőtől péntekig tarolt a Fókusz, majd az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt a műsorok heti toplistájának élmezőnyéig száguldott: a Berényi család története található a toplista első négy, valamint hatodik helyén, míg az Éjjel-nappal Budapest legnézettebb, keddi adása az ötödik helyet szerezte meg. A hét legnézettebb filmje szombaton a Die Hard 3. – Az élet mindig drága, valamint legnézettebb heti sorozata, a szerdai Szulejmán is az RTL Klubon volt látható. A Szulejmánon kívül a hétfő esti Dr. Csont, a keddi 3 nap a halálig című film és a csütörtöki Miami helyszínelők című film is megnyerte idősávját.

Hétvégén a konkurens TV2 vadonatúj showműsorának vasárnapi adása a 16. helyig tudott felkapaszkodni – a szombati nyitóadás a Top 20 műsor közé nem is tudta beverekedni magát, idősávjában az RTL Klub filmje, az Apád-anyád idejöjjön egyértelmű különbséggel előzte meg. A vasárnap estében az RTL Klubon a Szemfényvesztők, majd a Míg a jackpot el nem választ című filmek mindössze minimális különbséggel maradtak el a TV2 Star Academy mögött.    

A 35. héttől jelentősen módosul az RTL Klub műsorstruktúrája: hétköznapokon a Híradó elé, a késő délutáni sávba kerül át a Fókusz, a Híradó után pedig debütál a celebpárokat felvonultató játék, a Nyerő páros. Az Éjjel-nappal Budapest az utóbbi hónapokban megszokotthoz képest fél órával később kezdődik majd, ahogyan a Barátok közt és a főműsoridőt lezáró sorozatok is: a hétfői Dr. Csont, a szerdai Szulejmán, a csütörtöki Miami helyszínelők, valamint a pénteki csúcsformában is képernyőn marad, azonban a kedd esti filmek helyén premier évaddal tér vissza a Castle.

Szombaton elstartol a Kicsi Óriások, a 4-14 éves tehetségeket felvonultató showműsor. A hétvége hátralévő részében pedig a filmeké lesz majd a főszerep az RTL Klubon, szombaton a Másnaposok 2. című vígjáték, vasárnap pedig a Lecsó című animációs film, valamint a Szupercella című akciófilm szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.