HU/EN
2016. április 20.
RTL

Bár a szombat és a vasárnap estéket a TV2 vitte el tavaszi showműsoraival, ám a Kismenők c. tehetségkutatót az RTL Klub négy műsora is megelőzte a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton: a hétfői Barátok közt, a hétfői Éjjel-Nappal Budapest, a csütörtöki Farm és a szintén hétfői Dr. Csont.

A koraesti hírsávban az RTL Híradó hétből hét alkalommal előzte meg a Tényeket, majd hétköznap estéken tarolt az RTL főműsoridős műsorstruktúrája: a Farm sikereit követően az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt adások a nézettségi toplisták élmezőnyéig száguldottak. A főműsoridők utolsó órájában is az RTL nyerte meg a nézettségi versenyt: hétfőn a hét legnézettebb sorozata a Dr. Csont, kedden a Castle, szerdán a Szulejmán, csütörtökön a Miami helyszínelők, majd pénteken a Showder Klub is magához vonzotta a kereskedelmi célcsoport nézőinek relatív többségét.

A hétköznap estéken a nagyobb kábelcsatornák nézettségi szintjein teljesítő TV2 ezúttal is hétvégén tért magához showműsorainak köszönhetően. Szombaton a Kismenők megelőzte az RTL Fókusz plusz és Farm című műsorait, így a főműsoridő végén a Gyertek át szombat este! hiába szerezte vissza a vezetést, az este a konkurenciáé lett. Vasárnap a Nagy duett a Cobra 11-et és a hét legnézettebb filmjét, a Non-stopot múlta felül, valamelyest csökkentette a TV2 tetemes hátrányát a heti nézettségi eredményekben.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.