HU/EN
2017. június 14.

Az RTL Klub nyári műsorstruktúrájának bemutatkozó hete jól sikerült, a hét négy munkanapjának estéjén megnyerte a nézettségi versenyt, ahogyan pünkösd hétfőn, majd szombaton is. A vasárnap estében a lehető legminimálisabb, hibahatáron belüli különbséggel sikerült megelőznie a Forma-1 közvetítésével nagyot menetelő M4 Sportcsatornát.

A főműsoridőket megelőző hírsávban az RTL Híradó valamennyi alkalommal túlszárnyalta a TV2 Tényeket.

Pünkösd hétfőn az RTL Klub a Merida a bátor című animációs filmmel, majd az egész hét legnézettebb műsorával, a Pretty women – Micsoda nő! című filmmel tarolta le az estét, miközben a TV2 még a Film+ csatornától és a közszolgálati M4 Sporttól is elmaradt.

Keddtől péntekig megállíthatatlan volt a főműsoridőbe visszatérő Fókusz és az Éjjel-nappal Budapest, míg a Barátok közt csupán pénteken maradt el az Andorra – Magyarország foci VB selejtező első félideje mögött. A Barátok közt után a keddi Castle a hét legnézettebb heti sorozata lett, minimális különbséggel megelőzve a szerdai Szulejmánt, de a csütörtöki CSI is megnyerte sávját. Pénteken a Showder Klub helyén ezúttal már filmmel jelentkezett az RTL, az Álmomban már láttalak című romantikus film megfelelő alternatívának bizonyult a VB selejtező focimeccs második félidejével szemben és jelentős különbséggel tarolta le idősávját. 

Szombaton a nyári szünete előtti utolsó adásával jelentkező Fókusz plusszal, majd a Hazárd megye lordjai és a Terminátor – Megváltás című filmekkel újabb estét nyert az RTL. Vasárnap este a Cobra 11 éles versenyben maradt el a TV2 Dirty Dancing című filmje mögött, majd a Faterok motoron című vígjáték sikerével az RTL Klub megelőzte konkurensét. Ezen az estén azonban nem a TV2, hanem a Forma-1 közvetítésével kiemelkedő nézettséget elérő M4 volt a legnagyobb ellenfél. Végül a gyakorlatilag döntetlen eredményben az RTL Klub volt egy hajszálnyival erősebb. 

A 24. héten még inkább kiteljesedik az RTL Klub nyári műsorstruktúrája: ezen a héten hétfőn debütál a főműsoridőt lezáró, 22:20-as sávban a Gyertek át! ismétlése. Kedden a nyári szünete előtt utoljára lesz képernyőn a Castle című sorozat és a XXI. század, ahogyan szerdán a Házon kívül is. Szombaton este a Fókusz plusz helyett az 1 perc és nyersz! című vetélkedőműsor adásainak ismétléseivel jelentkezik az RTL.   

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.