HU/EN
2017. szeptember 12.

Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Freddie, Kowalsky meg a Vega és Pápai Joci – ők öten gyűjtötték a legtöbb rajongói voksot az MTV Europe Music Awards szavazás első körében. Az öt magyar jelölt az október elején induló magyar MTV zenecsatornának köszönhetően részt vehet a legrangosabb európai zenei díjversenyen. Közülük szavazhatják meg a rajongók a díj hazai nyertesét a hamarosan kezdődő nemzetközi közönségszavazáson.

November 12-én Londonra, egész konkrétan pedig a Wembley Stadionra figyel majd a világ, hiszen újra egybegyűlik a zenei szcéna krémje az MTV Europe Music Awards gálán. Idén hazánkat is képviseli majd egy magyar győztes, akit a rajongók juttathatnak ki a rangos zenei díjátadóra. Az októberben induló magyar MTV zenecsatorna segítségével ugyanis magyar jelöltek is bekerülhetnek a nemzetközi szavazásba. Több tízezer rajongó vett részt a két hétig tartó, elsőkörös hazai szavazáson, melyen 20 jelöltre lehetett voksolni. Közülük Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Freddie, a Kowalsky meg a Vega és Pápai Joci gyűjtötték a legtöbb szavazatot.

Az ezt követő nemzetközi szavazáson az öt hazai jelölt egyenlő eséllyel indul majd, így bármelyikük elnyerheti a Best Hungarian Act címet.A nemzetközi szavazás kezdetének időpontját várhatóan a következő napokban jelentik be hivatalosan.

Az MTV Europe Music Awards-on többek között Legjobb Dal, Legjobb Video, Legjobb Új és Lejobb Női/ Férfi előadó kategóriákban osztanak díjakat. A tavalyi gálán Bebe Rexha volt a háziasszony, az idei műsorvezetőt, a nemzetközi jelölteket, az esetleges új kategóriákat, a Global Icon díj várományosát, illetve a fellépőket a későbbiekben jelentik be.