HU/EN
2016. január 26.

Vasárnap hajnalban, az amerikai premierrel egy időben január 24-én harmadszor is behajóztak a magyar képernyőkre a Fekete vitorlák hősei. Újabb tíz epizóddal repítenek vissza minket a 18. század elejére, a kalózkodás aranykorába, mikor olyan hírhedt kapitányok uralták a Karib-térség vizeit, mint Charles Vane, Jack Rackham, Anne Bonny és Feketeszakáll.

A Fekete vitorlák 2014-ben debütált az amerikai Starz kábelcsatornán (itthon a Paramount Channel műsorán találkozhatunk vele), ügyesen házasítva a fikciót történelmi eseményekkel és személyekkel, látványos keretek közepette mutatva be egy négyszáz évvel ezelőtti életforma mindennapjait.

A történet egyik legfontosabb figurája Flint kapitány (Toby Stephens), aki megszállottan üldözi a spanyol arannyal megpakolt Urca de Limát, annak reményében, hogy a mesés vagyon birtokában biztosítsa a kalózok menedékeként funkcionáló Nassau függetlenségét és jövőjét.

Amíg az első évad az Urca de Lima utáni hajszát dolgozta fel, addig a második Flint múltjára koncentrált, meglepő csavarok sorával fedve fel, miképp vált az angol korona hű tengerészéből a Karib-tenger egyik legrettegettebb kalózává. A második szezon mérföldekkel körözte le a kisebb gyermekbetegségekkel küzdő első évadot, a visszaemlékezésekkel átszőtt részek során lépésről lépésre lehettünk tanúi, ahogy Flint végleg szembefordul a kalózokat fenyegető brit birodalommal…

A második évad lőporszagú és véres fináléja ugyan magasra helyezte a lécet a készítők számára, de a folytatás ennek fényében sem okoz csalódást. A történet hetekkel az évadzáró eseményei után veszi fel a fonalat, egészen új és izgalmas status quót vázolva fel számunkra, új szövetségekkel és motivációkkal, mind a tengeren, mind a szárazföldön tevékenykedő szereplők esetében. Az első két epizódból ráadásul már az is tisztán kitűnik, hogy a közös ellenséggel szemben összefogó kalózoknak nem feltétlenül a brit birodalom okozza majd a legnagyobb fejfájást, hanem a váratlanul felbukkanó Feketeszakáll (Ray Stevenson), akinek nem nagyon tetszik az, amit Nassauban lát…



Látványos pillanatokban és érdekes fordulatokban már a premier előtt rendelkezésünkre bocsátott első két epizód sem szűkölködött, és mindez még csak a kezdet, a kétszer egyórás menet után már alig várjuk a folytatást, és az eddig látottak alapján kifejezetten örülünk, hogy a harmadik évad tizedik részével nem ér majd véget a kaland, hiszen a Starz 2017-re már berendelte a negyedik szezont is.

A Fekete vitorlák harmadik évadának első epizódját az amerikai premierrel szinte egy időben, január 24-én hajnalban vetítette a Paramount Channel szinkronnal és eredeti nyelven egyaránt.