HU/EN
2016. március 21.
RTL

A koraesti hírsávban az RTL Híradója valamennyi estén jelentős különbségekkel múlta felül a TV2 Tényeket. A heti átlagban mért, 5.4 százalékpontos közönségarány különbségűnél nagyobb RTL-es diadalra utoljára 2014 utolsó hetében volt példa. A teljes lakosság körében még jelentősebb volt az RTL műsorának fölénye (7.2 százalékpont), ekkora különbségű heti átlagos RTL Klub győzelmet utoljára 2009 végén láthattunk a koraesti Híradók idősávjában.   

Az RTL Klub természetesen nem csak a Híradójával előzte meg a konkurenciát a kiemelt célcsoporton. A hét legnézettebb műsora a szerdai Barátok közt adás lett, megelőzve a kedd esti Gyerekjáték című filmet, valamint a szintén kedd esti Híradót. Kiemelkedő nézettségi eredményeket ért még el a vasárnap esti Karib-tenger kalózai című film, a héten vetített Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt további epizódjai, valamint a hétfő esti Karate kölyök című mozi is. A hét legnézettebb heti sorozata ezúttal a szerda esti Szulejmán lett.

Hétfőn és a kedden a nemzeti ünnep miatt hosszú hétvégével indult a hét. Előbbi estén a Karate kölyök, utóbbin a hét top filmje, a Gyerekjáték nyerte meg az estét az RTL számára. Szerdától péntekig a munkanapok estéin elsöprő fölényben volt a konkurenciával szemben a Fókusz, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt is. Szerdán a Szulejmán és a Házon kívül, csütörtökön a Castle és a Volt egyszer két Németország című sorozatok, majd pénteken az Ízlések és pofonok című film zárta le sikeresen a főműsoridőt.

Szombaton a Fókusz plusz jelentős különbségű sikerét követően a Rágcsávók éles versenyben előzte meg a Garfield 2. részét, majd a Feláldozhatók 3. már újfent elsöprő fölényben volt.

Vasárnap a Karib-tenger kalózai esélyt sem adott a TV2 filmjeinek, így ezen a héten valamennyi este az RTL Klub győzelmét hozta.

A 12. héttől jelentősen megváltozik az RTL Klub műsorstruktúrája, ugyanis hétfőn útjára indul a csatorna tavaszi reality-je, a Farm. A műsor hétfőtől péntekig a Híradó után, 18:50-kor kerül képernyőre. Emiatt a Fókusz a Híradó előtt, 17:25-től kerül adásba, az Éjjel-nappal Budapest későbbre, 19:55-re, a Barátok közt pedig 21:10-re csúszik. A főműsoridőt lezáró sorozatok és péntek esti film 21:50-től lesz látható.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.