HU/EN
2016. november 22.

Kísértetjárta, hátborzongató szálloda és egy alakváltó lény, aki legrosszabb rémálmainkat is felülmúlja. Novemberben a rettegésé a főszerep a Paramount Channel filmcsatorna műsorán: a Stephen King hétvégéken az  Az  kétrészes és a  Ragyogás  háromrészes minisorozatokkal várja a horror rajongókat a filmcsatorna. A tematikus hétvégék apropóján összegyűjtöttünk néhány megdöbbentő érdekességet az alkotásokról.

Vérfagyasztó alakítás

A Pennywise bohócot játszó Tim Curry alakítása annyira meggyőzően félelmetes és hátborzongató volt, hogy mindenki messziről elkerülte a színészt a forgatás alatt. A kritikusok szerint alapjaiban ragadta meg Stephen King regényének karakterét, és pontosan olyan volt, mintha  Az  kiszabadult volna a könyvből.

Az  mozgása

Az  hiteles mozgásának érdekében egy guruló darut építettek és azt gördítették a csatornavezetékeken keresztül. A felvétel elkészítése igencsak nehéznek bizonyult: a stábnak rendkívül szűk helyen kellett dolgoznia, miközben a felvételeket   Az nézőpontjából rögzítették.

Mozifilmből minisorozat

1980 -ban Stephen King  Ragyogás  című regényéből világhírű  mozifilm  készült  Stanley Kubrick  rendezésében,  Jack Nicholson  főszereplésével. A szerző a film hatalmas sikere ellenére elégedetlen volt: úgy gondolta, hogy a főszereplő már a hotelbe érkezése előtt is őrültnek tűnt, ami ellentmondott a könyvbeli karakternek. Később,  1997 -ben a regényből