HU/EN
2016. január 26.

A Kockásfülű nyúltól a Rabbids nyuszikig a figurák ábrázolása ugyan időről időre változik, de annyi bizonyos, hogy ha olyan vicces kis figurák kerülnek az emberek közelébe, mint Bob és Bobek, Tapsi Hapsi, Roger nyúl és a Nickelodeon vagány nyuszijai, a Rabbids, feje tetejére áll a világ. Hogy miért? Kiderül az alábbi összeállításból, amelyben a legnépszerűbb filmes nyúl–karaktereket ismerhetjük meg.

Kicsi, szőrös, kedves kis ugrifüles, a füle segítségével repülni tudó kisállat, vagy egészen nagy, kissé pofátlan dumagép – a nyuszik gyerekkorunk óta elkísérnek a mesekönyvek, animációk és filmek világán keresztül.

A hazai filmezésben először az 1970-es évek közepén jelent meg  A   Kockásfülű nyúl  története, aki nem véletlenül vált korának ikonikus figurájává. Hosszú füleit összecsavarva és propellerként használva repült, hogy segítsen a bajba került gyerekeknek. A kedves, zöld tapsifüles hamar belopta magát az emberek szívébe, akárcsak a Nickelodeon figurái, a  Rabbids -ből ismert fehér, gülü szemű nyulak, akik amilyen viccesek éppen olyan őrültek is: csirkéken lovagolni, borsot törni a városlakók orra alá, a lényeg, hogy hogy újabb és újabb kalandokat keressenek maguknak A  Rabbids  szertelen nyulai mindent elkövetnek saját szórakoztatásukért, amivel néha bizony galibát okoznak, de a végén minden rendeződik.

A Csukás István által írt bábfilmsorozat főhőse,  A legkisebb ugrifüles  a bűbáj mintaképe, a sündisznóval és békával közös kalandjai vitathatatlanul hozzátartoztak a mai felnőtt generáció gyerekkorához. Akárcsak a  Bob és Bobek  című csehszlovák sorozat, amelynek hófehér nyuszijai egy cilinderből bújtak elő, és minden reggel tornáztak. A nagyobb, szorgalmas Bob és az aprócska, lusta Bobek elbűvölő párosa 91 epizódban keveredett bajba és komikus helyzetekbe többek között a kasmíri piacon, a kenguruk földjén és a transzszibériai vasúton.

A természethű ábrázolás helyett emberszerű külsőt adtak a készítők a híresen nyegle, nemtörődöm  Tapsi Hapsinak , aki képregényfigurából nőtte ki magát a gyerekek kedvencévé világszerte. A tévézés történetének egyik legismertebb nyula állandóan répát rágcsál és közben még beszél is, visszatérő mondata a „Mi a hézag hapsikám?”. Még közelebb került az emberekhez  Roger nyúl , aki az élőszereplős és animációs filmek ötvözésében került pácba 1988-ban. Legnagyobb bűne az volt, hogy egy ultradögös nőt vett feleségül, akit ráadásul hírbe hoztak a rajzfilmfiguráknak otthont adó Firkanegyed igazgatójával. Amikor a férfi meghal, szegény kedves Roger nyulat gyanúsítják, így megkezdődnek a meneküléssel és ártatlanságának bebizonyításával járó izgalmak.

Folyamatosan bajba és vicces kalandokba keverednek a legnézettebb gyerekcsatornán futó  Rabbids  nyulai is, akikről nem tudni, honnan és hogyan érkeztek a Földre. Az viszont biztos, leginkább arra vágynak, hogy jól érezzék magukat, legyen szó bármilyen őrültségről. A kis banditák mindig elérik, hogy valami bajt keverjenek, mégis olyan viccesen teszik mindezt, hogy nem lehet haragudni rájuk.

Szertelenség, humor és sok-sok kaland a Rabbids – Invázió új részeiben január 25-től a Nickelodeon műsorán!