HU/EN
2016. szeptember 14.

Kiváló teljesítményét tartotta a 36. héten is az RTLII (All day / prime SHR: 3,9% / 4,5%). Az anyahajóhoz hasonlóan itt is a saját gyártású műsoroké a főszerep: az éllovas természetesen ezen a héten is a ValóVilág powered by Big Brother lett, amely a legtöbb nézőt hétfőn vonzotta a tévéképernyő elé, és így 8,1 %-os közönségaránnyal végzett. De a hét többi hétköznapján is olyannyira remekül teljesített, hogy ötből ötször erősebb volt az országos lefedettséggel rendelkező TV2 azonos időben futó műsoránál. A toplistát a produkció háttérműsora, a Belevalóvilág követte, mely vasárnap nyújtotta legjobb teljesítményét 6,1 %-os közönségrészesedéssel. Ne feledkezzünk meg a humor nagyágyúiról sem, a Showder Klub sztárjai hétről hétre meglepetésekkel állnak elő: a dumaparádé heti legeredményesebb része az év második legnézettebb epizódja is volt egyben.

A hét legnézettebb kábelcsatornája a kiemelt értékesítési célcsoporton a Film+ lett (All day / prime SHR: 4,6% / 5,3%). A csatorna heti nézettségi toplistájának élére egy közel 30 éves film került: az örök klasszikus Halálos fegyver 8,1 %-os közönségarányt zsebelt be szerdán. A film további részeivel is készül a csatorna a következő időszakban. Mel Gibsont a Terminator-filmsorozat negyedik része, a Megváltás követte  Christian Bale  főszereplésével csütörtökön, mely 7,9 %-os közönségarányt ért el. Mindkét film nézettebb volt a TV2 ugyanazon idősávjában futó filmjénél.  A Fák ju tanár úr már csak hab volt a tortán, a vígjáték a harmadik hellyel 6,2 %-os részesedést hozott kedden.

A nézők másik kábeles kedvence a Cool volt, amely (All day / prime SHR: 4,5% / 4,9%) végzett. Azonos közönségaránnyal (7,4 % SHR), de magasabb nézőszámmal a Dr. csont lett a hét sorozata a csatornán, a hét filmje pedig a szombat este leadott A Karib-tenger kalózai.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)