HU/EN
2016. február 2.
RTL

A hétköznap esték egyértelmű sikereit ezúttal is a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest adások átütő sikerei alapozták meg, de a hétvégi filmekkel is maga mögé utasította a konkurenciát az RTL.

2015. november 19-én évadindító dupla epizóddal startolt az RTL Klub saját gyártású heti sorozata, a Válótársak. Azóta – a rövid ünnepi időszak kivételével – csütörtök esténként nézők százezreit ültette az RTL Klub képernyője elé.
A kereskedelmileg kiemelt célcsoportban valamennyi adása nézettebb volt idősávjában, mint bármilyen konkurens műsor, a 10 adás átlagosan 21,9%-os közönségarányt könyvelhetett el. A sorozat sikerét jelzi, hogy ha figyelembe vesszük a 7 napon belüli, időeltolásos visszanézéseket is, akkor ez a szám 22,4%-ra emelkedik. A teljes lakosság körében a premier adást nézték meg a legtöbben (859 ezernél is több néző), de a 10 adás nézőszámának átlaga is meghaladta a 704 ezer főt.  Adásonként átlagosan bő 22 ezer fő plusz nézőt adott a sorozat nézettségéhez a 7 napon belül történő visszanézés. A sorozat egyelőre pihenőre vonul, de nem csoda, hogy ilyen kiemelkedő eredmények után ősszel újra vissza fog térni az RTL Klub képernyőjére. Csütörtök esténként (február 4-től) egy új, német sorozatot tűz műsorára a csatorna, Volt egyszer két Németország címmel.

A 4. héten a vasárnap este kivételével valamennyi estén megelőzte az RTL Híradó a TV2 Tényeket a kiemelt célcsoporton. A Fókusz, valamint a szombati Fókusz plusz szintén minden estén megnyerte idősávját. Hétfőtől péntekig az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt ezúttal is a heti nézettségi toplista élmezőnyéig száguldott, majd a későbbi sávokban a hétfői és pénteki filmek (Dzsentlemanus, Nászfrász), valamint a keddi Mentalista, a szerdai Szulejmán és a hét legnézettebb heti sorozata, a Válótársak is sikert sikerre halmozott az RTL Klubon.

Szombaton este a Végjáték című film egyértelműen megelőzte a TV2 Godzilláját, míg a későbbi sávban a Tolvajok városa szoros versenyben volt a Die Hard 4. epizódjával.

Vasárnap a Szállító című sorozat még elmaradt a Félelem és Shrekettés mögött, de a mindössze 20 perces TV2-es műsort követően már az RTL sorozatát nézték többen. A 20 óra utáni sávban a Da Vinci-kód című mozi már egyértelmű fölényben volt, így ezúttal az RTL nyerte meg a szombatot és a vasárnapot is.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.