HU/EN
2016. január 26.
RTL

Nem történt jelentős változás a televíziós nézettségi piacon az év 3. hetében a kiemelt kereskedelmi célcsoport körében. Az RTL Klub továbbra is elsöprő fölényben volt a hétköznap estéken, ám ezúttal viszonylag szorosabb versenyben a szombat estét is meg tudta nyerni a legnagyobb konkurens TV2-vel szemben. A konkurencia a vasárnap este megnyerésének örvendhetett, egyedüliként a héten.

A főműsoridőket megelőző hírsávban saját (rövidebb) idősávjában valamennyi estén megelőzte az RTL Híradó a Tényeket a kiemelt célcsoporton, majd a Fókusz és a szombati Fókusz plusz sikeresen vezette fel a főműsoridőt. A toplista éléig száguldó Éjjel-nappal Budapest és Barátok közt idősávjaiban erőteljes fölényben volt az RTL Klub, majd a főműsoridők második felét is valamennyi hétköznap estén megnyerte a csatorna: hétfőn este a Mi kell a nőnek? című film, kedden a Mentalista és a XXI. század, szerdán a Szulejmán és a Házon kívül, csütörtökön a Válótársak és a Gyilkos elmék, majd pénteken a Hová lettek Morganék? című mozi is az RTL sikereit gyarapította.

Szombaton az RTL-es Kincsvadászok társasága fej-fej mellett haladt a TV2-n vetített Elvarázsolt dollárral, majd a későbbi sávban a Harcban élve már megelőzte a S.W.A.T – Különleges kommandó című filmet, így megnyerte az estét az RTL-nek.

Vasárnap a Szállító című sorozat, majd a Bolondok aranya és a Túl mindenen című filmek elmaradtak a TV2 filmjei mögött, így a héten ez az egyetlen este a konkurencia sikerét hozta.  

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.