HU/EN
2016. november 4.
RTL

Az RTL Klub 9 újabb megnyert estével gyarapította sikereinek számát. Az újabb sikerekkel a 2016-os esztendőben már 248 megnyert esténél tart az RTL, szemben a TV2 30, valamint a közszolgálati M4 Sportcsatorna 28 megnyert estéjével.

A csatorna legnagyobb sikereit továbbra is a saját gyártású műsorok eredményezték, nem meglepő módon a heti nézettségi toplista élmezőnyét is kizárólag ezek a műsorok alkotják. Az X-Faktor Mentorok házában készített dupla adása bérelte ki magának a lista első két helyét (szombaton 28,1%-os, míg vasárnap 23,8%-os közönségarány eredménnyel), miközben a konkurencia nagy őszi showműsora, a vasárnap esti Sztárban sztár (18.9%-os SHR) mindössze a 14. helyet kaparintotta meg magának a héten az RTL Klubos műsorok tengerében. A toplista 3. helyére A Konyhafőnök hétfői adása került. A rendkívül népszerű műsor tovább erősítette nézettségi eredményeit, ugyanis az előző négy hétben mért 23.7%-os átlagos közönségaránya a 43. héten 25.5%-ra emelkedett. Ez az eddigi legmagasabb heti eredmény az idei évad során.

A hétköznap esték saját gyártású sorozatai, a Barátok közt, valamint az Éjjel-nappal Budapest héten vetített epizódjai szintén mind megtalálhatóak a toplista első 20 helyén, ahogyan a hét legnézettebb hírműsora, a vasárnap esti RTL Híradó is. A koraesti sávban az RTL műsora hétből hétszer, majd a hosszú hétvége hétfői és keddi napján is jelentős különbségekkel előzte meg a TV2 Tényeket.

Külön öröm, hogy a hét legnézettebb filmje egy magyar alkotás, a Coming out lett vasárnap este. A hét legnézettebb heti sorozata, a szerdai Szulejmán is az RTL Klubon futott, ahogyan szintén megnyerte idősávját a hétfői Dr. Csont, a keddi Castle, a csütörtöki CSI, valamint a péntek esti Csúcsformában is. 

Szombaton sikeresen vezette fel az estét a Fókusz plusz, majd az X-Faktor után A nagy Gatsby is az RTL Klub sikereit gyarapította. Vasárnap az X-Faktor és a már említett Coming out című film, hétfőn A Konyhafőnök, az Aranyhaj és a nagy gubanc című animációs film, majd a Jack és Jill című vígjátékkal nyerte meg az estét az RTL. Kedden újfent A Konyhafőnök, majd a Bosszúállók című film is megállíthatatlan maradt, teljessé téve az RTL Klub diadalmenetét.    

A 44. héten néhány változás következik be az RTL Klub műsorstruktúrájában: a péntek estében a Showder Klub váltja fel a Csúcsformában című sorozatot, majd szombaton kezdetét veszi az X-Faktor 2016-os évadának első élő show-ja.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.