HU/EN
2016. január 18.
RTL

A koraesti hírsávban az RTL Híradó hétből öt estén előzte meg a TV2 Tényeket (a konkurencia csupán kedden és vasárnap teljesített jobban a kiemelt kereskedelmi célcsoportban). A főműsoridőket felvezető Fókusz és a szombati Fókusz plusz valamennyi estén megnyerte idősávját. Hétfőtől péntekig az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt estéről estére hatalmas fölényben volt a TV2 Jóban rosszbanjával és a legnagyobb kábelcsatornákkal versengő Magánnyomozókkal szemben. A főműsoridők második felében a csütörtök esti Válótársak lett a hét legnézettebb heti sorozata, minimális különbséggel megelőzve a keddi Mentalistát, valamint a szerdai Szulejmánt. A hétfő esti Maverick és a pénteki Szentfazék című filmek is jelentős előnnyel nyerték meg sávjaikat, teljessé téve az RTL Klub hétköznap esti diadalmenetét.

A hétvégi estéket szerencsésebb filmválasztásainak köszönhetően a TV2 nyerte meg az RTL Klubon vetített Gyűrűk urával, valamint a Szállító című sorozattal és Taxi 3-al szemben.  

 

Forrás:Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.