HU/EN
2016. június 7.
RTL

A 22. héten az RTL Klub megkezdte a fokozatos átállást a nyári műsorstruktúrára. A Farm befejeztével a délutáni műsorrend jelentősen változott, valamint a főműsoridő is jelentősen átalakult. A koraesti Híradó után a prime időszak kezdetére került vissza a Fókusz, a korábbi hónapokban megszokottnál bő fél órával korábban kerül képernyőre az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt, ami magával vonzza a késő esti sorozatok korábbi kezdését is. A sorozatok egyelőre még premier epizódokkal maradtak képernyőn, leszámítva a pénteki Showder Klubot: a tavaszi évad befejeztével ezen a pénteken már filmet láthattak a nézők. Szombaton este a nyári szünetre vonuló Fókusz plusz helyett 1 perc és nyersz! ismétlésekkel, míg a Farm helyén filmekkel jelentkezett az RTL Klub.

A főmsűsoridőket megelőző hírsávban a szerdai egyetlen alkalmat leszámítva az RTL Híradója vonzott több nézőt, mint a Tények, majd a főműsorba visszatett Fókusz is csupán ugyanezen az estén maradt el a konkurencia mögött. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt ezúttal is megállíthatatlan maradt, estéről estére jelentős különbségekkel múlta felül a TV2 műsorait. Nem csoda, hogy a két sorozat a heti nézettségi toplista éléig száguldott.

A főműsoridők második felében sem termett babér az RTL műsoraival szemben: hétfőn a Dr. Csont a hét legnézettebb heti sorozata lett, majd kedden a Castle, szerdán a Szulejmán, csütörtökön a Miami helyszínelők és pénteken a Két túsz között című film is sikert sikerre halmozott. A főműsoridőket lezáró műsorok (hétfőn a Glades című sorozat, kedden a XXI. század, szerdán a Házon kívül, csütörtökön pedig a CSI) is mindvégig fölényben voltak a TV2-vel szemben

Szombaton az 1 perc és nyersz! ismétlés és a Tan-túra című film elmaradt a TV2 Kismenőinek fináléja mögött, majd vasárnap a Cobra 11 és az Utazás a rejtélyes szigetre című mozi nem bírt a Nagy duett döntő adásával, így a főműsoridő végén az Erőnek erejével című film hiába előzte meg Hajdú Péter Showtime című műsorát, ez a két este a TV2 sikerét hozta.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.