HU/EN
2016. szeptember 28.
RTL

Az RTL Klub sikereinek alapját ezúttal is a hétköznap esti saját gyártású műsorok adták, de a csatorna legnézettebb műsora a szombat esti első X-Faktor adás volt. A tehetségkutató műsor 6. évadának első, válogatókon felvett adása a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton egészen kiemelkedő, 31%-os közönségaránnyal nyitott, miközben a teljes lakosságból 1 millió 59 ezer főnél is többen nézték meg a műsort.

A koraesti, főműsoridőt megelőző hírsávban az RTL Híradó hétből hétszer előzte meg a TV2 Tényeket. Hétfőtől péntekig valamennyi estén tarolt a főműsoridők elején a Nyerő páros – Mit bír el a szerelem? című műsor. A 4. (befejező) hetében a korábbi hetekben megszokottnál is többen követték figyelemmel a celebpárok vetélkedését, végül idősávjában veretlenül, a 4 hét átlagában 24,3%-os közönségaránnyal zárt a műsor. A későbbi idősávokban ezúttal is elsöprő fölényben voltak az RTL Klub állandó sorozatai, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt is a heti nézettségi toplista élmezőnyéig száguldott. A főműsoridőket lezáró sorozatok váratlanul új ellenfelet kaptak, ugyanis a TV2 ebbe a sávba száműzte a jelentősen a várakozások alatt teljesítő Star Academy-t, ennek ellenére ebben a sávban is megőrizte vezető szerepét az RTL Klub a kiemelt kereskedelmi célcsoporton. A hét legnézettebb heti sorozata ezúttal a szerdai Szulejmán lett.

A szombat estét sikeresen vezette fel a Fókusz plusz, majd a már említett X-Faktor és a hét legnézettebb filmje, a közelmúltban Oscar-díjjal kitüntetett magyar alkotás, a Saul fia nyerte meg elsöprő különbséggel az RTL számára.

A hétfőtől szombatig jellemző hatalmas különbségű RTL sikerek után vasárnap este a Sztárban sztárral elvitte az estét a TV2, de az egyetlen megnyert este ellenére is tovább csökkent a heti átlagos közönségaránya, miközben az RTL Klub óriási fölénye tovább növekedett. A teljes évet tekintve pedig az RTL Klub immáron 214 megnyert esténél jár, a TV2 eddig mindössze 27-szer, míg a közszolgálati M4 Sportcsatorna 28-szor jeleskedhetett.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.