HU/EN
2016. szeptember 21.

A kábeles piac legeredményesebb csatornája ezúttal a Cool lett a 37. héten teljes napot és főműsoridőt tekintve is (All day/Prime SHR: 4,4% / 4,6%). A megunhatatlan Dr. Csont ezúttal is a legnézettebb sorozat volt a héten a csatornán, a hétköznap 21 órakor kezdődő epizódjai a TV2 azonos időben futott műsoránál (Star Academy) mind erősebbnek bizonyultak.  De a csatornán futott filmek is kitűnő eredménnyel büszkélkedhettek: a hét kábeles filmje a szombati főműsoridőben lévő Jack Sparrow kapitány kalandjai, azaz a Karib-tenger kalózai 2. része lett, amely 6,8 %-os közönségarányt tudhatott magáénak. Míg a hétfőn este leadott vámpíros mozi, az Alkonyat 2. epizódja 7,4 %-kal zárt, ami által a második legnézettebb műsor lett idősávjában országos szinten.

A Film+ ezúttal a második helyet érte el a héten (All day/Prime SHR) 4,2% / 4,5%-os közönségaránnyal. Az első részhez hasonlóan a Halálos fegyver 2. része is a hét legnézettebb filmje lett a csatornán 6,6 %-kal. Mel Gibsont a Zöld lámpás akciófilm követte 4,6 %-os közönségaránnyal, a dobogó harmadik fokára pedig a csütörtöki Féktelen harag került 5,3 %-kal.

Az RTLII őrzi a harmadik legeredményesebb kábelcsatorna címét, még múlt heti teljes napi közönségarányát is sikerült túlszárnyalni, így már 4%-os lett, míg főműsoridőben 4,3%. A ValóVilág powered by Big Brother látványos növekedéssel hétről-hétre felülmúlja önmagát, a fő részeket tekintve a héten már 8,4 %-os a teljesítménye, pénteki epizódját az éppen akkor tévét nézők 8,9 %-a választotta, ami több mint 107 ezer fogyasztót jelentett. De nem csak a valóságshow műfaja népszerű, a stand-up is fénykorát éli: a Showder Klub szerdai része az év eddig legnézettebb epizódja volt, 6,7 %-os közönségaránnyal, jócskán megelőzve idősávjában a TV2-t. A hét bronzérmese pedig a Belevalóvilág lett, csütörtök késő este 8,2 %-ot hozott.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)