HU/EN
2016. május 23.
RTL

A két vezető csatorna közötti jelentős nézettségi különbség annak volt köszönhető, hogy az RTL Klub hétfőtől szombatig valamennyi estén megelőzte a konkurenciát, míg a TV2 ezúttal is a megnyert vasárnap estének örvendhetett.
A koraesti hírsávban az RTL híradó hétből hétszer múlta felül a TV2 Tényeket, hibátlanul hozva a hetet. A hét egy munkaszüneti nappal, pünkösd hétfővel kezdődött. Az este kezdetén a Farm még csak minimális fölényben volt, majd az RTL Klub a Nász-ajánlat című film kiugró eredményével nyerte meg az estét. A film a hét legnézettebb programja lett a kiemelt kereskedelmi célcsoporton, megelőzve a TV2 vasárnap esti Nagy duettjét is. A főműsoridő végén a Szerelem és más drogok alatt is az RTL-en maradt a nézők relatív többsége.  

A héten a dolgos munkanapok száma négyre csökkent, de keddtől péntekig a főműsoridők kezdetén tarolni tudott a Farm, estéről estére jelentős különbségekkel előzte meg a TV2 Drágám add az életed! című műsorát. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt továbbra is megállíthatatlanul a heti toplista élmezőnyéig száguldott. A főműsoridőket lezáró sorozatokon sem talált fogást a TV2, közülük ezúttal a csütörtöki Miami helyszínelők lett a hét legnézettebb heti sorozata, megelőzve a szerdai Szulejmánt, a pénteki Showder Klubot és a keddi Castle-t.  

Szombaton a Fókusz plusz minimális fölényben volt a TV2 Kismenőinek fináléjával szemben, a Farm idősávjában pedig tovább növekedett az RTL fölénye. A főműsőridőt lezáró Förtelmes főnökök című film szintén megnyerte saját sávját.

Vasárnap a TV2 Nagy duettje megnyerte az estét, azonban a showműsort követő Hajdú Péter műsor, a Showtime már elmaradt az RTL Klub Gyakornokok című filmjének vége és az azt követő Tiszta játszma mögött. 

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.