HU/EN
2018. január 17.

Félidőhöz érkezett az RTL II közönségkedvenc napi sorozata, az Oltári Csajok! Az 50. adását ünneplő, teljes egészében itthoni fejlesztésű és gyártású telenovella az indulását követően hamar megtalálta közönségét, amit a nézettségi adatok is alátámasztanak.

A boldogságot, sikert és nem utolsó sorban szerelmet kereső Erdész nővérek története a fő kereskedelmi célcsoportban a sorozat indulás óta kiemelkedő, átlagosan 4,8%-os közönségaránnyal fut.

A nemek szerinti megoszlást vizsgálva mind a kereskedelmi korcsoportban, mind a teljes lakosság esetében döntően női többség mutatható ki (érdekesség, hogy mindkét célcsoportban 64% nő, 36% férfi a megoszlás).  Noha a sorozat elsősorban a 40-49-es éves nők körében lett népszerű, a rajongói bázisban december eleje óta erőteljes növekedés tapasztalható a 18-29-es női korcsoportban.

A sorozattal kapcsolatban további érdekesség, hogy a teljes lakosságot vizsgálva a műsort a felsőfokú (31%), illetve legalább középfokú (33%) iskolai végzettséggel rendelkező nézők választják leginkább.

Az Oltári csajok új epizódja minden hétköznap 20:30-tól látható, míg az előző napi rész ismétlését minden hétköznap 19:30-tól tekinthetik meg a sorozat kedvelői az RTLII-n. A telenovella korábbi adásai pedig visszanézhetőek az RTL Most!-on.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 7 napos konszolidált TSV adatok (kivéve utolsó hét nap)