HU/EN
2017. november 22.

A 46. héten ismét nem akadt kihívója Magyarország piacvezető tévécsatornájának, különösen a vasárnap debütáló premier előtti gameshownak köszönhetően. A Fal 27,6 %-os közönségarányával a hét legnézettebb műsora lett.

A megszokott műsorok mellett egy premier előtti műsorral jelentkezett az RTL Klub a 46. héten, mely meg is hozta a várt sikereket, A Fal című gameshow Sebestyén Balázs műsorvezetésével a hét legnézettebb műsora lett 27.6 %-os közönségarányával.

Az állandó műsorok közül a főműsoridőt megelőző Híradó szárnyalt: a hét összes napján a legnézettebb hírműsor volt, átlagos 21,1 %-os közönségaránnyal végzett a TV2 13.8 %-os Tények c. hírműsorával szemben.  A hétköznapok műsorai is kiválóan teljesítettek, a végéhez közeledő gasztoreality, A Konyhafőnök VIP ismét felülmúlta múlt heti teljesítményét, a héten átlagosan 20 %-os közönségarányt ért el a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton úgy, hogy a legnagyobb konkurens új napi műsorral jelentkezett idősávjában. Ezt követően az Éjjel-nappal Budapest négyszer, a Barátok közt pedig ötször volt a legnézettebb műsor a sávjában. A sorozatoknak sem akadt kihívója, még mindig a legnépszerűbb heti sorozatok a Dr. Csont, a Castle, a Szulejmán, a Válótársak és Showder Klub is.

A hétvégén az utolsó előtti adásával jelentkezett az X-Faktor, mely 20.1 %-os közönségarány mellett 315 ezer nézőt ért el a 18-49 éves korosztályból, illetve több mint 846 ezret a teljes lakosságból.  A hétvége nagy durranása mégis a vasárnap műsorra tűzött A Fal (The Wall) című vetélkedő, ami már világszerte hatalmas népszerűségre és rajongótáborra tett szert. A hazai közönséget is meggyőzte a játék izgalma, 469 ezer fő választotta a műsort a TV2 premier filmjével szemben. A teljes lakosság körében ugyanez a szám már közel 1 millió 294 ezer volt. A gameshow igazi kedvcsináló volt, viszont a folytatásra még várni kell 2018-ig.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.