HU/EN
2017. augusztus 9.

A 31. héten az RTL Klub nyerte az összes estét, így a 2017-ben eddig eltelt 218 estéből 197-szer diadalmaskodott a vizes világbajnokság végét követően.

A 31. héten is minden kategóriában az RTL Klub volt a nyerő: vitte a heti toplista vezető helyét, mely a Barátok közt szerdai epizódja volt, legnézettebb sorozat a Szulejmán lett, illetve a heti top film is a csatorna nevéhez volt köthető, ami a vasárnap műsorra tűzött katasztrófafilm, a 2012 volt John Cusack és Amanda Peet főszereplésével.

A főműsoridőket megelőző hírsávban hét napból hétszer az RTL Híradó diadalmaskodott idősávjában, ezzel megelőzve a konkurens Tényeket, majd az ezt követő Fókusz a hétköznap estékben szintén erősebb volt minden alkalommal a TV2-nél, keddi adása a toplista második helyéig is elegendő volt. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt estéről estére hatalmas különbségekkel előzte meg a TV2 Pénz vagy Éveket! és a Humorkoktél című műsorait.

A főműsoridők második felében hétfőn és szerdán Dr. Csont illetve Szulejmán taroltak, új krimi-sorozatként debültált a Riviéra, mely csütörtökön dupla résszel indult, ebből az első a legnézettebb műsor lett idősávjában. A filmes napok közül a keddi Én a kém című amerikai akció-vígjáték Owen Wilson és Eddie Murphy főszereplésével a hétköznapok legnézettebb mozija lett, de jól teljesített és nyerte idősávját pénteken műsorra tűzött Twilight Saga - Hajnalhasadás 1. része is.

Nem igazán akadt a hétvégén se kihívója az RTL Klub műsorainak: a szombati főműsoridő alatt az 1 perc és nyersz,  A mi kis falunk régebbi részeit és Az őserdő hőse című amerikai vígjátékot nézték a legtöbben, míg vasárnap a Cobra 11 ugyan alul maradt, de a már említett 2012 című film megkoronázta a hetet, vitte az estét, és ezáltal az egész hetet az RTL Klub.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.