HU/EN
2016. október 11.
RTL

Az RTL Klub sikereinek legfőbb letéteményesei a saját gyártású műsorai voltak. Az X-Faktor és Sztárban Sztár után a képzeletbeli dobogó harmadik fokára A Konyhafőnök csütörtök esti adása került. A gasztro reality a szenzációs kezdés után még javítani is tudott eredményein, az előző heti 23,6%-os átlagos közönségaránya erre a hétre kereken 24%-ra emelkedett. A toplista további előkelő helyein az RTL Klub állandó sorozatai (Éjjel-nappal Budapest, Barátok közt) és az M4 által közvetített péntek esti Magyarország – Svájc focimeccs osztoztak.     

A főműsoridőket megelőző hírsávban erőteljes maradt az RTL Híradójának fölénye: a TV2 Tények mindössze pénteken tudta megelőzni, egyébként hatszor is az RTL műsora diadalmaskodott. Hétfőtől péntekig a már említett A Konyhafőnök – Éjjel-nappal Budapest – Barátok közt műsorfolyammal hatalmas előnyre tett szert az RTL Klub, amelyekből a főműsoridőket lezáró sorozatok is profitáltak. A hét legnézettebb heti sorozata a szerda esti Szulejmán lett, de a hétfői Dr. Csont, a keddi Castle, a csütörtöki Miami helyszínelők és a pénteki csúcsformában is az RTL sikereinek számát gyarapította.

Szombaton este a Fókusz plusz sikeresen vezette fel a hét legnézettebb műsorát, az X-Faktort, majd a 22 Jump Street – A túlkoros osztag című film is megnyerte idősávját. Vasárnap este a Sztárban sztárral meg tudta nyerni az estét a TV2, egyedüliként a héten. Mindezzel együtt az RTL Klub 226, a TV2 mindössze 29, míg a közszolgálati M4 28 megnyert esténél tart eddig 2016-ban.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.