HU/EN
2016. június 14.
RTL

A 23. héten hétfőtől csütörtökig tarolni tudott az RTL Klub, majd pénteken este megkezdődött a közszolgálati M4 Sportcsatorna által közvetített labdarúgó EB. A focit ezúttal (a magyar csapat részvétele miatt is) még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezi, így nem csoda, hogy a nyitó hétvége mindhárom estéjén az M4 diadalmaskodott a kereskedelmileg kiemelt célcsoport nézőiért vívott versenyben. Mindezek ellenére

A koraesti hírsávban az RTL Híradója hétből hétszer előzte meg a TV2 Tényeket. A főműsoridők első felében a Fókusz és az Éjjel-nappal Budapest valamennyi estén fölényesen nyerte meg idősávját, a Barátok közt pedig egyedül a péntek esti foci EB nyitómeccs mögött maradt el, de a TV2-vel szemben elsöprő fölényben maradt aznap este is.

A főműsoridők második felében a hét legnézettebb heti sorozata a hétfői Dr. Csont évadzáró epizódja lett, de kiemelkedő eredményeket ért el a szintén évadzáró keddi Castle, a szerdai Szulejmán és a csütörtöki Miami helyszínelők is. A péntek esti film nem bírt a focimeccsel, de valamennyi egyéb csatornát maga mögé utasított, ahogyan a szombaton műsorra tűzött 1 perc és nyersz! és a Minden kút Rómába vezet, valamint a Szex és New York 2. című filmek.

Vasárnap is hasonló volt a helyzet: a Cobra 11, majd a Másnaposok szerencséje és a Sakáltanya (ez utóbbi a hét legnézettebb filmje lett) a focimeccsektől ugyan elmaradt, de közben esélyt sem adott a többi konkurens csatornának, hatalmas fölénnyel előzve meg azokat.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.